Δείτε τον λόγο που δήμαρχος γερμανικής πόλης καταργεί το φύλο

Από το 2020, το επίσημο ΦΕΚ του δήμου Alling χρησιμοποιεί το αντίθετο φύλο. Ο δήμαρχος Stefan Joachimsthaler βάζει τώρα τέλος σε αυτό.

Στο δήμο Alling (περιφέρεια Fürstenfeldbruck στο Μόναχο), οι άνθρωποι αντιστέκονται στο γενικότερο πνεύμα της εποχής: Όπως ανέφερε πρώτη η εφημερίδα “Münchner Merkur”, ο δήμαρχος Stefan Joachimsthaler (CSU) ενημέρωσε τους 3.500 κατοίκους στο τελευταίο ΦΕΚ της 20ής Μαρτίου ότι στο εξής δεν θα υπάρχει πλέον η παρουσίαση του φύλου.

Ο δήμος είχε εισαγάγει το gendering στο επίσημο ΦΕΚ το 2020, μετά από το οποίο υπήρξε αύξηση των σχετικών ερωτημάτων και παραπόνων.

Δήμαρχος: “Οι πολίτες ενοχλήθηκαν”

Ο δήμαρχος εξήγησε στην εφημερίδα το ιστορικό της απόφασης: “Παρατηρήσαμε ότι οι πολίτες είναι μάλλον ενοχλημένοι από την εκτεταμένη φυλετική ταξινόμηση παρά το ότι την εγκρίνουν. Ενοχλεί την ακρόαση και διαταράσσει τη ροή της ανάγνωσης”.

Η αλλαγή αυτή ανακοινώθηκε στο πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο – και αμέσως ήρθαν οι πρώτες θετικές αντιδράσεις από τους αναγνώστες.

Στο μέλλον, είπε, η πρόθεση είναι να απευθύνονται και πάλι στους κατοίκους του δήμου με το “Αγαπητοί πολίτες”.

Ο δήμαρχος Joachimsthaler περιέγραψε στην “Bild” τις αντιδράσεις για την απόφασή του: “Λαμβάνω μόνο θετικά μηνύματα. Έλαβα επιστολές όχι μόνο από την περιφέρεια, αλλά από όλη τη Βαυαρία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης