Οι δημόσιες συγκοινωνίες του Βερολίνου θα γίνουν ακριβότερες

Το Deutschlandticket έρχεται: Αξίζει να το αγοράσετε;

Η υπουργός Μεταφορών Μάνια Σρέινερ (CDU) ανακοίνωσε ότι το κόστος των μετακινήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Βερολίνο θα αυξηθεί πιθανότατα από το 2024.

Ορισμένα μοντέλα εισιτηρίων ενδέχεται να εξαφανιστούν εντελώς.

Τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς του Βερολίνου αναμένεται να αυξηθούν το 2024

Σε συνέντευξή της στην Berliner Zeitung, η υπουργός Μεταφορών του Βερολίνου Manja Schreiner ανακοίνωσε ότι οι χρήστες των δημόσιων συγκοινωνιών στη γερμανική πόλη μπορούν σύντομα να αναμένουν αύξηση των τιμών των εισιτηρίων για τις υπηρεσίες BVG και VBB.

Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά η αλλαγή είναι πιθανό να έρθει με το νέο έτος.

Η Schreiner δήλωσε στην εφημερίδα ότι το κόστος του εισιτηρίου για τις μεταφορές πρόκειται να αυξηθεί κατά μέσο όρο 6,7%.

Το κόστος ενός απλού εισιτηρίου για τη ζώνη ΑΒ του Βερολίνου θα αυξηθεί κατά 30 λεπτά στα 3,50 ευρώ.

Τα μηνιαία εισιτήρια για την περιοχή θα αυξηθούν επίσης στην τιμή- το κόστος του εισιτηρίου AB-Umweltticket πρόκειται να αυξηθεί από 66,90 ευρώ σε 71,40 ευρώ το μήνα.

Οι αυξήσεις των τιμών δεν προκαλούν έκπληξη, δεδομένου του πρόσφατου, αυξανόμενου πληθωρισμού.

Πίσω στο 2014, η BVG συμφώνησε σε μια διαδικασία εξέλιξης των ναύλων, η οποία καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ναύλοι θα αναπροσαρμόζονται ετησίως.

Οι προσαρμογές αυτές λαμβάνουν υπόψη το κόστος διαβίωσης και το κόστος ενέργειας και ηλεκτρικού ρεύματος για την εταιρεία μεταφορών.

Η BVG και η VBB πιθανότατα θα καταργήσουν ορισμένα μοντέλα εισιτηρίων

Εκτός από τις αυξήσεις των τιμών, ορισμένα μοντέλα εισιτηρίων είναι πιθανό να καταργηθούν.

Παραγκωνισμένα από το Deutschlandticket, το οποίο επιτρέπει ταξίδια σε όλη τη χώρα με 49 ευρώ το μήνα, ορισμένα από τα εισιτήρια του Βερολίνου θα μπορούσαν να εξαφανιστούν, επειδή δεν έχει νόημα να τα αγοράζει κανείς πλέον, δεδομένου ότι είναι ακριβότερα από το Deutchlandticket και επιτρέπουν μόνο ταξίδια εντός της πρωτεύουσας.

Ένας πιθανός υποψήφιος είναι η ετήσια συνδρομή και η συνδρομή για τους άνω των 65 ετών, η οποία κοστίζει περίπου 53 ευρώ το μήνα και ισχύει μόνο στο Βερολίνο και το Βρανδεμβούργο.

Η τύχη των εισιτηρίων των 9 και 10 π.μ. τίθεται επίσης υπό αμφισβήτηση, αλλά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Το AB-Umweltkarte της BVG είναι πιθανό να επιβιώσει ωστόσο, καθώς επιτρέπει στους συνδρομητές να παίρνουν δωρεάν μαζί τους έναν συνεπιβάτη τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα – ένα πλεονέκτημα που δεν περιλαμβάνεται στο Deutschlandticket.

Τα πράγματα θα παραμείνουν αβέβαια μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν οι τοπικές ενώσεις μεταφορών του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου θα συνεδριάσουν για να συζητήσουν τις αλλαγές και να αποφασίσουν ποια μοντέλα εισιτηρίων θα καταργηθούν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης