Αξιολόγηση Economist: Η ποιότητα ζωής στη Γερμανία μειώνεται

Εξοικονόμηση ενέργειας: Λιγότερη φωτορύπανση στη Γερμανία;

Σύμφωνα με αξιολόγηση του “Economist”, η μητρόπολη της Έσσης (Φρανκφούρτη) δεν συγκαταλέγεται πλέον στις δέκα πιο ευχάριστες πόλεις του κόσμου. Άλλες γερμανικές πόλεις χάνουν επίσης έδαφος…

Η Φρανκφούρτη υποχώρησε από την κατάταξη των δέκα πιο βιώσιμων πόλεων στον κόσμο.

Πέρυσι, η μητρόπολη του Μάιν ήταν η μόνη γερμανική πόλη που περιλαμβανόταν στην πρώτη 10αδα του δείκτη, η οποία καταρτίζεται από τον βρετανικό όμιλο “Economist”.

Τώρα η Φρανκφούρτη υποχώρησε από την 7η στην 17η θέση, την οποία μοιράζεται με το Βερολίνο, σύμφωνα με τη νέα έκθεση.

Η Στουτγάρδη, από την άλλη πλευρά, κέρδισε σημαντικά σε ελκυστικότητα.

Η Βιέννη διατήρησε τη θέση της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας σημείωσε για άλλη μια φορά υψηλή ασφάλεια, καλές δημόσιες εγκαταστάσεις και πλούσια πολιτιστική προσφορά.

Ακολούθησαν η Κοπεγχάγη, η Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και το Βανκούβερ.

Αρκετές γερμανικές πόλεις υποχωρήσαν στην κατάταξη

Αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Στοκχόλμη, το Ρότερνταμ και το Λονδίνο, υποχώρησαν σημαντικά αυτή τη φορά. Η βαθμολογία τους δεν επιδεινώθηκε σημαντικά.

Στη Γερμανία, το Βερολίνο (από 13 σε 17), το Μόναχο (από 18 σε 21), το Αμβούργο (από 16 σε 22) και το Ντίσελντορφ (από 22 σε 29) υποχώρησαν επίσης.

Η Στουτγάρδη, από την άλλη πλευρά, βελτιώθηκε κατά 13 θέσεις και βρέθηκε στην 25η θέση.

Για τον δείκτη αξιολογήθηκαν οι παράγοντες σταθερότητα, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, υποδομές καθώς και πολιτισμός και περιβάλλον.

Η Δαμασκός, η Τρίπολη, το Λάγος και το Κίεβο συγκαταλέγονται σήμερα στις δέκα λιγότερο ελκυστικές πόλεις του κόσμου σύμφωνα με την ανάλυση αυτή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης