Εκκένωση λόγω βόμβας στο Ρέγκενσμπουργκ

Μια βόμβα 250 κιλών βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Ρέγκενσμπουργκ. Καθώς δεν γινόταν να απομακρυνθεί, έπρεπε να εξουδετερωθεί επί τόπου.

Περίπου 1.200 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα διαμερίσματά τους.

Μετά την ανακάλυψη μιας βόμβας 250 κιλών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι αρχές προγραμμάτισαν την εξουδετέρωση για την Κυριακή.

Για το σκοπό αυτό, εκκενώθηκε μια περιοχή ασφαλείας σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το σημείο της ανακάλυψης στην Riegergasse στην περιοχή Schwabelweis, όπως ανακοίνωσαν η πόλη του Ρέγκενσμπουργκ και η αστυνομία.

Περίπου 1.200 άνθρωποι έπρεπε να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος. Η εκκένωση ξεκίνησε στις 10 π.μ. και η υπηρεσία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών συνέχισε το έργο της.

Κλείσιμο της κυκλοφορίας στο Ρέγκενσμπουργκ

Στη ζώνη αποκλεισμού γύρω από τον τόπο της ανακάλυψης επηρεάστηκε επίσης η ναυσιπλοΐα στο Δούναβη και ο εναέριος χώρος σε ύψος 1.000 μέτρων, όπως δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν νοσοκομεία στην ακτίνα που επηρεάστηκαν από την εκκένωση. Σχολεία και σούπερ μάρκετ βρίσκονται μεν στην περιοχή, αλλά είναι κλειστά την Κυριακή.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών και εκσκαφών. Λίγο αργότερα, επιθεωρήθηκε από εμπειρογνώμονες.

Κέντρο φροντίδας στην Donau Arena

Δημιουργήθηκε ένα κέντρο περίθαλψης για τους πολίτες στην Donau Arena. Στο Schwabelweis, τα λεωφορεία εκτελούσαν δρομολόγια από τη στάση Fleischmannstraße και από τη στάση Kirchstraße προς το κέντρο φροντίδας.

Η γραμμή 5 δεν εκτελούσε δρομολόγια προς τις στάσεις Schwabelweis και Tegernheim.

Τηλέφωνο πολιτών στο Ρέγκενσμπουργκ διαθέσιμο από τις 7 π.μ.

Οι πληγέντες μπορούσαν να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών στο 0941/507-2326 – ειδικά αν χρειάζονταν μεταφορά με ασθενοφόρο, ιατρική περίθαλψη ή βοήθεια ή αν βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.