Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς για τα παιδικά διαβατήρια στη Γερμανία;

Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς για τα παιδικά διαβατήρια στη Γερμανία; Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν. Εάν ταξιδεύετε με παιδιά, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Ακόμη και τα μικρότερα παιδιά χρειάζονται παιδικό διαβατήριο για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, και αυτό ακριβώς πρέπει να έχουν κατά νου οι γονείς.

Διακοπές. Για πολλές οικογένειες, η περίοδος των διακοπών αρχίζει και πριν από αυτήν: είναι καιρός να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας. Ειδικά με ένα παιδί, τίποτα δεν πρέπει να ξεχνιέται.

Εκτός από ρούχα, αντηλιακό και μαγιό, τα παιδιά χρειάζονται επίσης το δικό τους διαβατήριο. Σας λέμε αυτά που πρέπει να ξέρετε.

Ποιος χρειάζεται διαβατήριο στη Γερμανία;

Ο γενικός κανόνας στη Γερμανία είναι ότι όλοι όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό χρειάζονται ταξιδιωτικά έγγραφα. Ανεξάρτητα από την ηλικία. Αυτό περιλαμβάνει και τα μικρά παιδιά. Ανεξάρτητα από το πού θα πάτε διακοπές, οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν τα διαβατήρια.

Πόσο καιρό ισχύει το διαβατήριο ενός παιδιού στη Γερμανία;

Η περίοδος ισχύος είναι μικρότερη για τα παιδιά από ό,τι για τους ενήλικες. Αυτό άλλαξε την 01.01.2021.

Τα παιδικά διαβατήρια που ζητήθηκαν και εκδόθηκαν έκτοτε ισχύουν για ένα έτος κατ’ ανώτατο όριο. Ωστόσο, η ισχύς τους μπορούν να παραταθεί.

Φυσικά, όλα όσα έχουν εκδοθεί πριν από τότε διατηρούν την εγκυρότητά τους. Για τα παιδιά, τα διαβατήρια ισχύουν το πολύ για έξι χρόνια.

Από την ηλικία των 12 ετών, τα παιδιά χρειάζονται ταυτότητα ή διαβατήριο.

Τι χρειάζεται για το διαβατήριο στη Γερμανία;

Για το διαβατήριο, οι γονείς χρειάζονται μια βιομετρική φωτογραφία διαβατηρίου του παιδιού. Οι αλλαγές μπορούν να επικαιροποιηθούν εντός της περιόδου ισχύος. Για ορισμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το διαβατήριο χρειάζεται τσιπ.

Πληροφορίες: antenne.de | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

 

Υποστήριξε την προσπάθεια του GRland

Θέλεις να διαβάζεις περισσότερα χρήσιμα άρθρα για την ζωή στη Γερμανία; Ακολούθησε μας στο Facebook και στήριξε την προσπάθεια μας, δωρεάν, με ένα σου κλικ ΕΔΩ.