Εναλλακτικές λύσεις στο Μόναχο εκτός Oktoberfest 22

Αν δεν είστε οπαδός του Wiesn ή θέλετε να εξερευνήσετε κάτι άλλο, θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα “αντιπροσφορών” για το Μόναχο. Μερικές εναλλακτικές λύσεις πέρα από το Oktoberfest.

Είναι ακριβώς στο μισό το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας μουσικής στον κόσμο! Δύσκολο να το φανταστούν κάποιοι, αλλά ακόμη και στο Μόναχο υπάρχουν Βισν-μουφλέρ – ή τουλάχιστον κάτοικοι του Μονάχου που θέλουν περιστασιακά να στραφούν σε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων. Έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές.

Μουσείο Mensch und Natur

Το Μουσείο Mensch und Natur τιμά τους ανερχόμενους φωτογράφους της φύσης: με το σύνθημα “Ρίξε μια ματιά!”, παιδιά και νέοι ηλικίας επτά έως 18 ετών ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν τη βαυαρική φύση με τις φωτογραφικές μηχανές ή τα smartphones τους. Η προθεσμία για τον 16ο διαγωνισμό φωτογραφίας “Η φύση στο επίκεντρο” λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ταξίδι στο παρελθόν

Σε μια μικρή αλλά ωραία έκθεση, το Μουσείο της Πόλης του Μονάχου, σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο, παρουσιάζει πέντε βιογραφίες πρώην υπαλλήλων της Ραδιοφωνίας Ελεύθερη Ευρώπη:

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο ραδιοφωνικός σταθμός παρήγαγε ειδησεογραφικά, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα σε περισσότερες από 20 γλώσσες της Ανατολικής Ευρώπης από το Μόναχο. Ένα ταξίδι σε μια εποχή που δεν φαίνεται πλέον τόσο μακρινή σε πολλούς.

Αναρρίχηση και κωπηλασία στο Ολυμπιακό Πάρκο

Το 6ο Φεστιβάλ Υπαίθριων Αθλημάτων του Μονάχου ξεκινά την Κυριακή (29 Σεπτεμβρίου) στο Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου. Το 2019, ήρθαν περίπου 55.000 άνθρωποι, αλλά στη συνέχεια το φεστιβάλ έπρεπε να διακόψει για δύο χρόνια λόγω πανδημίας, όπως ακριβώς και το Wiesn.

Φέτος, ωστόσο, οι φίλοι των υπαίθριων αθλημάτων θα μπορούν να απολαύσουν τον τοίχο αναρρίχησης, το stand-up paddling στην Ολυμπιακή λίμνη ή παρά πέντε στο Ολυμπιακό βουνό.

Βγαίνω έξω χωρίς lederhosen

Αν βαρεθήκατε τα πολύχρωμα ντιρντέλ και lederhosen, μπορείτε να βρείτε ομοϊδεάτες σας σε μερικά από τα κλαμπ και τα μπαρ του Μονάχου:

Ορισμένα μπαρ στο Μόναχο διώχνουν συστηματικά τους ανθρώπους με παραδοσιακές φορεσιές κατά τη διάρκεια του Wiesn.

Για παράδειγμα, το Harry Klein, το Café Kosmos και το Gruam (Schlachthofviertel) είναι σήμερα εντελώς απαλλαγμένα από τις παραδοσιακές φορεσιές. Ακόμα και στο Bahnwärter Thiel, οι άνθρωποι με παραδοσιακές φορεσιές δεν εξυπηρετούνται προς το παρόν, λένε.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.