Ενεργειακή κρίση στα χειμερινά αθλήματα στη Γερμανία

Η ενεργειακή κρίση απειλεί επίσης τους ερασιτέχνες και τους νεαρούς αθλητές στη Βαυαρία. Στο Königsbrunn, το παγοδρόμιο απειλείται με κλείσιμο, ενώ στο Brauneck διαφαίνεται μια αβέβαιη χιονοδρομική σεζόν – επειδή η προπόνηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς προβολείς.

Ο φόβος ενός αναγκαστικού κλεισίματος είναι διάχυτος μεταξύ των “φίλων” των χειμερινών σπορ της Βαυαρίας.

Επειδή η εξοικονόμηση πόρων είναι αναπόφευκτη και στους τομείς του νεανικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, οι δραστηριότητες παιχνιδιού και προπόνησης θα μπορούσαν να ακυρωθούν εντελώς.

Δεν υπάρχει προπόνηση με προβολείς στο Brauneck;

Το χιονοδρομικό κέντρο του Brauneck στην Άνω Βαυαρία: η πίστα του Παγκοσμίου Κυπέλλου χρησιμοποιείται ως πίστα προπόνησης για νέους σκιέρ της περιοχής – εδώ και δεκαετίες.

Η κατάρτιση πρέπει να καταστεί δυνατή σε κάθε περίπτωση

Το κόστος για το τεχνικό χιόνι είναι διαχειρίσιμο. Ο ανελκυστήρας είναι επίσης υποχρεωτικός για όσο το δυνατόν περισσότερες προπονήσεις. Τι να κάνετε όμως όταν σκοτεινιάζει νωρίς το χειμώνα και οι προβολείς πρέπει να εξοικονομηθούν λόγω της ενεργειακής κρίσης;

Όχι χριστουγεννιάτικα φώτα, προβολείς μόνο μέχρι τις 9 μ.μ. – αυτά είναι τα πρώτα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που σχεδιάζει η SC Lenggries.

Η πλήρης εγκατάλειψη των προβολέων και η παύση των προπονήσεων, ιδίως στον τομέα της νεολαίας, δεν αποτελεί επιλογή. “Διότι διαφορετικά θα χάσουμε την επαφή με τα γειτονικά έθνη, τα οποία μπορεί να μην έχουν τόσες πολλές αναστολές”.

Οι νέοι και οι γονείς πρέπει να πληρώνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Χορηγοί, δήμος, χιονοδρομικός σύλλογος υποστηρίζουν τους αθλητές. Μαζί ενάντια στην έκρηξη των τιμών της ενέργειας. Αλλά τι γίνεται αν αυτό δεν είναι αρκετό; “Αν πραγματικά γίνει τόσο άσχημα, ο σύλλογος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του”, φοβάται ο αθλητικός διευθυντής Karl Haider: “Τότε οι αθλητές ή οι γονείς θα πρέπει να πληρώσουν κάτι επιπλέον.

Στο Königsbrunn, το παγοδρόμιο απειλείται με κλείσιμο

Αλλά δεν είναι μόνο οι αθλητές υπαίθρου που ανησυχούν για το μέλλον λόγω της ενεργειακής κρίσης. Οι αθλητές κλειστού χώρου αντιμετωπίζουν επίσης έναν χειμώνα με πολλά ερωτηματικά. Στο Königsbrunn κοντά στο Άουγκσμπουργκ, τα φώτα στο γήπεδο πάγου θα μπορούσαν να σβήσουν στο τέλος του έτους.

Από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, 35.000 άνθρωποι παίζουν στον πάγο του Königsbrunn. Το παγοδρόμιο, που χτίστηκε το 1984, είναι ένας ενεργοβόρος οργανισμός. Έχει έλλειμμα περίπου 250.000 ευρώ ετησίως, το οποίο μέχρι στιγμής έχει αντισταθμιστεί από την πόλη. Η ενεργειακή κρίση αποκαλύπτει ανελέητα τα προβλήματα που προκαλεί η καθυστερημένη ανακαίνιση.

Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σχεδόν τριπλάσιο από πριν

“Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος έχει γίνει ανησυχητικά εμφανές, σχεδόν τριπλασιασμός του ελλείμματος”, λέει ο 1ος δήμαρχος Franz Feigl: “Κάποια στιγμή πρέπει να πεις – δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις αυτό”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης