Ένοπλος σε νηπιαγωγείο: 14χρονος προκαλεί μεγάλη επιχείρηση

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Γερμανία: Βρέθηκε νεκρό 10χρονο κορίτσι σε εγκατάσταση για παιδιά

Μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κοντά στο Άνσμπαχ το πρωί της Παρασκευής. Νωρίτερα είχαν γίνει αναφορές για ένα ένοπλο άτομο.

Αναστάτωση το πρωί της Παρασκευής (21.07.2023) στο Colmberg (περιοχή του Ansbach): Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Κεντρικής Φραγκονίας, η αστυνομία της Κεντρικής Φραγκονίας έλαβε αναφορές γύρω στις 8 π.μ. ότι ένα “προφανώς μασκοφόρο και οπλισμένο άτομο” κινείται στην περιοχή Gartenstraße.

Εξάλλου, στην άμεση γειτονιά υπάρχουν ένας παιδικός σταθμός και ένα δημοτικό σχολείο.

Η αστυνομία ανέπτυξε αμέσως μεγάλο αριθμό αστυνομικών στο σημείο. Πολυάριθμες περιπολίες έφτασαν στην πληγείσα περιοχή λίγη ώρα αργότερα υπό τη διεύθυνση του αστυνομικού τμήματος του Άνσμπαχ.

Το δημοτικό σχολείο και ο παιδικός σταθμός ασφαλίστηκαν εκτενώς από τους αστυνομικούς, ενώ ταυτόχρονα άλλες αστυνομικές δυνάμεις διεξήγαγαν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του αγνώστου.

Λίγη ώρα αργότερα, μια αστυνομική περίπολος από το αστυνομικό τμήμα του Άνσμπαχ εντόπισε ένα 14χρονο αγόρι πολύ κοντά στο νηπιαγωγείο.

Αυτό που τράβηξε αμέσως τα βλέμματα ήταν ότι ο νεαρός ήταν ντυμένος με στρατιωτικό στυλ και επίσης κρατούσε ένα πιστόλι, το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν “προφανώς όπλο softair”.

Το πιστόλι κατασχέθηκε επί τόπου. Η αστυνομία ερευνά αυτή τη στιγμή την εμφάνιση του νεαρού “όσον αφορά ποινικές παραβάσεις και παραβάσεις του νόμου περί όπλων”.

Τόσο ο παιδικός σταθμός όσο και το δημοτικό σχολείο μπόρεσαν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου του Colmberg πήγαν επίσης σε εκδρομή που είχε προγραμματιστεί για την ημέρα.

Η αστυνομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε στενή επαφή με τους υπεύθυνους των αντίστοιχων ιδρυμάτων.

Σε περίπτωση ανάγκης, οι συγγενείς των πληγέντων παιδιών μπορούν να επικοινωνούν με το αστυνομικό τμήμα του Άνσμπαχ, καθώς και με τους υπεύθυνους επικοινωνίας τους στο σχολείο ή το νηπιαγωγείο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης