Επένδυση μαμούθ: Η Intel ανοίγει εργοστάσιο στη Γερμανία

Επένδυση μαμούθ: Η Intel ανοίγει εργοστάσιο στη Γερμανία

Ο γίγαντας των επεξεργαστών μπορεί, πλέον, να κατασκευάσει στο Μαγδεμβούργο. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και το αφεντικό της “Intel” Πατ Γκέσλινγκερ έβαλαν χθες τέλος στην κωλυσιεργία για τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην ιστορία της Γερμανίας

Η αμερικανική εταιρεία θα λάβει επιχορηγήσεις ύψους 9,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η ΕΕ είχαν υποσχεθεί 6,8 δισεκατομμύρια.

Διότι στο μεταξύ δεν έχουν αυξηθεί μόνο το κόστος δόμησης και ενέργειας. Η “Intel” θέλει να παράγει στο Μαγδεμβούργο με πιο σύγχρονη τεχνολογία από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

Ο γίγαντας των τσιπ ανακοινώνει “το πρώτο εργοστάσιο του είδους του στην Ευρώπη”.

Αντί για 17 δισ. ευρώ, τώρα θα επενδυθούν 30 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι – παρά την αύξηση – το μερίδιο των επιδοτήσεων μειώνεται.

Αρχικά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η ΕΕ ήθελαν να συνεισφέρουν το 40% του όγκου των επενδύσεων. Τώρα είναι 33 τοις εκατό.

“Σήμερα (σ.σ. εχθές) είναι μια καλή μέρα για το Μαγδεμβούργο και για τη Γερμανία“, ζητωκραυγάζει ο πρόεδρος ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου Reiner Haseloff, ο οποίος ελπίζει “σε μια γρήγορη υλοποίηση”.

Για τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, αποτελεί “σημαντική συμβολή στην ευρωπαϊκή κυριαρχία”.

Η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει το 2024. Από το 2027, η “Intel” θέλει να παράγει στο Μαγδεμβούργο.

Ο γίγαντας των τσιπ αναζητά περίπου 3.000 νέους εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης για τη νέα εγκατάσταση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης