Επιλέχθηκε η λέξη της νεολαίας για το έτος 2022: “Smash”

Ο όρος “smash” επιλέχθηκε ως η λέξη της χρονιάς για τη νεολαία. Μπορεί να σημαίνει “παίρνω κάποιον” ή “κάνω σεξ”. Αυτή η χρήση της λέξης ανάγεται σε ένα παιχνίδι στα smartphone.

2022 – “Smash” είναι η λέξη της χρονιάς για τη νεολαία

Σε διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγε ο εκδοτικός οίκος Langenscheidt σε νέους, ο αγγλικός όρος κέρδισε το 43% των ψήφων.

Το smash χρησιμοποιείται κυρίως ως ρήμα (“smashen”) και σημαίνει κάτι σαν “αρχίζω κάτι με κάποιον”, “παίρνω κάποιον” ή “κάνω σεξ με κάποιον”.

Το αντικείμενο του πόθου μπορεί επίσης να είναι ένας “Smash”, με τον οποίο κάποιος έχει ένα μικρό “Smash” (ραντεβού).

Ο φετινός νικητής έχει εξελιχθεί από το παιχνίδι γνωριμιών “Smash or Pass”. Οι πιθανοί εταίροι είτε γίνονται δεκτοί ως “Smash” είτε απορρίπτονται ως “Pass”.

Στα αγγλικά, ωστόσο, η λέξη χρησιμοποιείται με την έννοια του “συντρίβω”, “διαλύω” ή ακόμη και “σπάω”.

Στη δεύτερη θέση της φετινής ψηφοφορίας για τη Νεανική Λέξη της Χρονιάς βρέθηκε η λέξη “bodenlos” (άθλιος, απίστευτα κακός) με 33%, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η λέξη “Macher” (24%), που σημαίνει κάποιος που κάνει τα πράγματα καλά.

Κριτική της εκστρατείας του εκδότη

Η Langenscheidt εκδίδει τη λέξη της χρονιάς για τη νεολαία από το 2008 – τότε, ο νικητής ήταν το “Gammelfleischparty”. Ωστόσο, η επιλογή αυτή έχει συχνά επικριθεί στο παρελθόν ως διαφημιστική εκστρατεία του εκδοτικού οίκου.

Στη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τριών σταδίων, οι συμμετέχοντες μπορούν να προτείνουν όρους και να ψηφίσουν τους αγαπημένους τους.

Σύμφωνα με τη Sandra Spier, εκπρόσωπο Τύπου του εκδοτικού οίκου, θεωρητικά όλες οι ηλικιακές ομάδες μπορούν να ψηφίσουν, αλλά από το 2020 έχουν καταμετρηθεί μόνο οι ψήφοι των νέων. Οι διακρίσεις και οι προσβλητικοί όροι διαγράφονται από τον εκδότη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.