Η κηπουρική στη Γερμανία μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο

Ενοχλητικά φύλλα στην αυλή σας στη Γερμανία; Υπάρχουν μερικοί κανόνες για την απομάκρυνση των φύλλων. Αν δεν τους ακολουθήσετε, βλάπτετε τους οργανισμούς που ζούνε στον κήπο και σας περιμένουν βαριά πρόστιμα.

Το Φθινόπωρο παράγει σωρούς από φύλλα. Όποιος τα σκουπίζει το βράδυ μπορεί να περιμένει πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ.

Και όχι μόνο αυτό: κατά την κηπουρική στη Γερμανία, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Κανόνες κηπουρικής στη Γερμανία

Το μπροστά από το σπίτι δεν είναι το ίδιο με το πίσω. Στο πεζοδρόμιο, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου πρέπει να απομακρύνει τα φύλλα για να μην γλιστρήσουν οι περαστικοί.

Εάν ένα ακίνητο είναι μισθωμένο, αυτό είναι στην πραγματικότητα ευθύνη του ιδιοκτήτη. Ωστόσο, μπορεί επίσης να το αναθέσει στους ενοικιαστές μέσω του μισθωτηρίου συμβολαίου.

Φυτεύουμε φρούτα, λαχανικά και μυρωδικά στο σπίτι

Όποιος είναι υπεύθυνος για τις πρωινές εργασίες, δεν πρέπει απλώς να σπρώχνει τους όγκους των φύλλων στο δρόμο. Δεν φαίνεται ωραίο και μπορεί να μπλοκάρει τις αποχετεύσεις.

Πίσω από το σπίτι, οι επιμελείς ερασιτέχνες κηπουροί πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί με την τσουγκράνα.

Οι μικροί κάτοικοι του κήπου (οργανισμοί, ζωάκια) αρέσκονται να κρύβονται στους σωρούς των φύλλων.

“Τα φύλλα είναι μια φυσική χειμερινή προστασία για τη χλωρίδα και την πανίδα”, γράφει η Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και της Βιοποικιλότητας (NaBu) και συνιστά: να τσουγκρίζετε τα φύλλα, ναι, αλλά καλύτερα να μην τα απομακρύνετε εντελώς, αλλά “να τα αφήνετε να βρίσκονται, για παράδειγμα με τη μορφή ενός σωρού φύλλων σε μια γωνιά του κήπου”.

Έντομα, σκαντζόχοιροι ή άλλα ζώα θα μπορούσαν να πέσουν εκεί σε χειμερία νάρκη.

Επιπλέον, η NaBu ζητά να αντικατασταθεί ο φυσητήρας φύλλων από μια τσουγκράνα. Η οικολογική ζημιά είναι τεράστια: “Εκατομμύρια μικροοργανισμοί απορροφώνται και κόβονται σε κομμάτια με τα φύλλα. Αλλά ο φυσητήρας φύλλων είναι επίσης απειλητικός για τη ζωή των βατράχων και των σαυρών.

Η κηπουρική στη Γερμανία μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο
Κανόνες κηπουρικής στη Γερμανία | By photoschmidt

Απαγορεύεται η θορυβώδης κηπουρική μετά τις 8 μ.μ. στη Γερμανία

Δεν είναι μόνο τα ζώα που μπορεί να έχουν πρόβλημα με την απομάκρυνση των φύλλων. Ένας φυσητήρας φύλλων είναι τόσο δυνατός όσο ένα κομπρεσέρ.

Επομένως, μετά τις 8 μ.μ., οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τσουγκράνες για χάρη της “ειρήνης των γειτόνων”.

Αν δεν σας ενδιαφέρει ο θόρυβος, μπορεί να σας κοστίσει ακριβά: Σύμφωνα με το διάταγμα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία του θορύβου από εξοπλισμό και μηχανήματα, απαγορεύεται σε κατοικημένες περιοχές η χρήση δυνατών συσκευών “καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τις Κυριακές και τις αργίες και τις εργάσιμες ημέρες μεταξύ 8 μ.μ. και 7 π.μ.”.

Επιπλέον, σε αυτές τις περιοχές, ορισμένες συσκευές που σχετίζονται με τον θόρυβο, όπως οι φυσητήρες φύλλων και οι συλλέκτες φύλλων, απαγορεύεται επίσης γενικά να λειτουργούν μεταξύ 7 π.μ. και 9 π.μ., 13:00 και 15:00 και 17:00 και 20:00.

Οι ποινές είναι βαριές: Μέχρι και 5.000 ευρώ πρόστιμο για διατάραξη της κοινής ησυχίας. Γίνεται ακόμη πιο ακριβό αν ο φυσητήρας φύλλων παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο περί ελέγχου των εκπομπών, για παράδειγμα επειδή ρυπαίνει μαζικά το περιβάλλον. Αυτό μπορεί να κοστίσει έως και 50.000 ευρώ.

Αν έχετε μεγάλο κήπο και μικρό κάδο οργανικών αποβλήτων, θα έχετε γρήγορα πρόβλημα. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, πολλές πόλεις προσφέρουν ειδικές σακούλες απορριμμάτων φύλλων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης