Επιβράδυνση του πληθωρισμού στη Γερμανία

Άνοδο κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, σε σχέση με τον Ιανουάριο, αλλά με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι τον Δεκέμβριο, όταν είχε διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 1992, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 5,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Σε σχέση με τα εναρμονισμένα με την ΕΕ πρότυπα, σημείωσαν άνοδο 5,5%.

Οι επιπτώσεις που σχετίζονται με την κρίση, όπως τα σημεία συμφόρησης στην παράδοση και οι σημαντικές αυξήσεις των τιμών καθώς η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και οι ενεργειακές τιμές, συνεχίζουν να διατηρούν τον πληθωρισμό σε υψηλό επίπεδο.

“Αυτές οι επιπτώσεις επικαλύπτονται από τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία”, ανέφερε η Destatis.

Οι τρέχουσες αυξήσεις των τιμών, ειδικά για τα προϊόντα πετρελαίου, δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί στα αποτελέσματα του Φεβρουαρίου.

Οι τιμές καταναλωτή σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν 0,9% με βάση τα εθνικά πρότυπα, όπως και με βάση τα εναρμονισμένα με την ΕΕ πρότυπα, όπως αναμενόταν.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.