Έρευνα: Κάθε πόσες ημέρες αλλάζουν εσώρουχα οι Γερμανοί;

Μια νέα έρευνα σε 1.500 άτομα ηλικίας από 16 έως 74 ετών αποκάλυψε ότι το ένα τέταρτο του ανδρικού πληθυσμού της Γερμανίας δεν είναι και πολύ πρόθυμο να αλλάζει το εσώρουχο τους κάθε μέρα.

Οι έφηβοι, από την άλλη πλευρά, διατηρούν τα σκεπάσματά τους εκπληκτικά καθαρά.

Οι περισσότεροι Γερμανοί αλλάζουν τα εσώρουχα τους κάθε μέρα

Για την πλειονότητα, τα στοιχεία δεν είναι τόσο καταδικαστικά: το 80,4% των ανθρώπων στη Γερμανία αλλάζουν τα εσώρουχά τους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Με μια πιο προσεκτική εξέταση, ωστόσο, μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το Marktforschungsinstitut GfK αποκάλυψε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των ανδρών στην ομοσπονδιακή δημοκρατία δεν αφιερώνουν χρόνο για να αλλάξουν το εσώρουχο τους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, περίπου το ίδιο ποσοστό με τους Ελβετούς γείτονές τους.

Ίσως τα πιο τρομακτικά στατιστικά στοιχεία της έρευνας είναι ότι το 1,4% των ανδρών στη Γερμανία αλλάζει εσώρουχα μόνο εβδομαδιαίως, ενώ το μυαλό τους σαστίζει, καθώς το 0,8% παραδέχτηκε ότι τοποθετεί το εσώρουχο τους στο καλάθι με τα άπλυτα “σπάνια”, μια απάντηση τόσο μυστηριώδης που προκαλεί μόνο τρόμο.

Συγκριτικά, μόνο κάθε δέκατη γυναίκα στη Γερμανία αλλάζει τα εσώρουχά της λιγότερο από μία φορά την ημέρα.

Το 6,4 τοις εκατό αλλάζει το “βρακί” κάθε δεύτερη μέρα και ένα διόλου ευκαταφρόνητο 3,9 τοις εκατό αλλάζει το εσώρουχο του περισσότερες από μία φορές την ημέρα.

Το 0,4 τοις εκατό εντάχθηκε στην ιντριγκαδόρικη ομάδα των ανθρώπων στη Γερμανία που αλλάζουν τα εσώρουχα τους μόνο “σπάνια”.

Οι Γερμανοί έφηβοι λατρεύουν να αλλάζουν τα σεντόνια τους

Μια άλλη δραστηριότητα για τη μέτρηση της υγιεινής του ατόμου, το πόσο συχνά αλλάζονται τα σεντόνια του κρεβατιού, ήταν ένας τομέας όπου οι άνθρωποι στη Γερμανία είχαν τις χειρότερες επιδόσεις σε σύγκριση με τους γείτονές τους στην περιοχή DACH.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα σεντόνια πρέπει να αλλάζονται κάθε δύο εβδομάδες προκειμένου να εξασφαλίζεται καλής ποιότητας ύπνος.

Στη Γερμανία μόνο το 40,7% δήλωσε ότι τηρεί αυτόν τον κανόνα, σε σύγκριση με το 45,4% στην Ελβετία και το 47,2% στην Αυστρία.

Σε αντίθεση με τα πολιτισμικά στερεότυπα, οι έφηβοι και οι νέοι ήταν οι πιο καθαροί όταν επρόκειτο να διατηρήσουν τα κρεβάτια τους φρέσκα.

Οι 16 έως 29 ετών ήταν η ηλικιακή ομάδα με τα πιο καθαρά σεντόνια.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ένας λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι ότι οι έφηβοι περνούν περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι από ποτέ, παρακολουθώντας ταινίες και κάνοντας scroll στο διαδίκτυο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης