Εταιρεία μόδας με 230 εργαζόμενους στα πρόθυρα κατάρρευσης

14.000 κόσμος: Ντόμινο πτωχεύσεων στο κρατίδιο της Βαυαρίας!

Ο επόμενος λιανοπωλητής μόδας δεν μπορεί να συνεχίσει και καταθέτει αίτηση πτώχευσης. Ποιοι είναι οι λόγοι – και γιατί το αφεντικό είναι παρ’ όλα αυτά αισιόδοξο…

Η Βαυαρική εταιρεία μόδας Madeleine, με έδρα το Zirndorf, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η διοίκηση υπέβαλε αίτηση για αυτοδιαχειριζόμενη διαδικασία εξυγίανσης στο περιφερειακό δικαστήριο του Fürth.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Daniela Angerer δήλωσε στην εφημερίδα “Wirtschaftswoche” ότι ο υψηλός πληθωρισμός είχε οδηγήσει σε αύξηση του κόστους της εταιρείας και σε απροθυμία των πελατών να αγοράσουν.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεχίζονται χωρίς περιορισμούς.

Οι μισθοί των περίπου 230 εργαζομένων είναι εγγυημένοι για τουλάχιστον τρεις μήνες, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης σε λίγους μήνες με την είσοδο νέου επενδυτή, η αναπροσαρμογή της μάρκας και η ψηφιοποίηση του επιχειρηματικού μοντέλου.

Είναι επίσης δυνατή η ενσωμάτωση της μάρκας και των δομών πωλήσεων στο χαρτοφυλάκιο άλλης εταιρείας λιανικής πώλησης μόδας.

Η δικηγορική εταιρεία Schultze & Braun βοηθά στην αναζήτηση επενδυτή

Η διοίκηση υποστηρίζεται από το δικηγορικό γραφείο Schultze & Braun στην αναδιοργάνωση και την αναζήτηση επενδυτή.

Οι ειδικοί σε θέματα αναδιάρθρωσης έχουν ήδη εκπροσωπήσει τις εταιρείες λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης Esprit και Bonita κατά την αναδιοργάνωσή τους στο πλαίσιο διαδικασιών αναδιάρθρωσης.

Η Madeleine εξαγοράστηκε το 2015 από τον όμιλο Tristyle, στον οποίο ανήκουν επίσης η εταιρεία λιανικής πώλησης Peter Hahn και τα δικαιώματα της μάρκας Basler.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης