Εταιρείες επιδοτούν το εισιτήριο των €49 για τους υπαλλήλους τους

Η έναρξη του εισιτηρίου των 49 ευρώ στη Γερμανία είναι προ των πυλών, με την προπώληση να είναι διαθέσιμη από τις 3 Απριλίου και το πρόγραμμα να ξεκινά την 1η Μαΐου.

Όμως, με τις εκτεταμένες επικρίσεις ότι το εισιτήριο εξακολουθεί να είναι πολύ ακριβό, πέντε μεγάλες γερμανικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι οι υπάλληλοί τους θα μπορούν να αποκτήσουν το εισιτήριο σε μειωμένη τιμή.

Φθηνότερο εισιτήριο 49 ευρώ για ορισμένους Γερμανούς εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι σε πέντε διεθνείς εταιρείες στη Γερμανία θα έχουν πιθανότατα επιδότηση του κόστους του εισιτηρίου των 49 ευρώ από τους εργοδότες τους, σύμφωνα με την Rheinische Post.

Οι εργαζόμενοι στην Bayer-Konzern θα μπορούν να προμηθεύονται τα μηνιαία τους εισιτήρια για τη χρήση όλων των περιφερειακών, υπεραστικών τρένων και των τοπικών μέσων μαζικής μεταφοράς στη Γερμανία στη μειωμένη τιμή των 34,30 ευρώ το μήνα.

Μιλώντας στην Rheinische Post, εκπρόσωπος της Bayer-Konzern δήλωσε ότι η είδηση έτυχε “ομόφωνα θετικής ανταπόκρισης” από τους εργαζόμενους.

Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας Vodafone και ο πάροχος ασφάλισης Ergo ανακοίνωσαν σχέδια για παρόμοιες πολιτικές, αν και δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει πόσο θα είναι μειωμένο το εισιτήριο.

“Στοχεύουμε σε προνομιακές παροχές για τους υπαλλήλους μας”, δήλωσε εκπρόσωπος της Vodafone, “και είμαστε σε διαπραγματεύσεις για το σκοπό αυτό”.

Αν και οι εργαζόμενοι στην Deutsche Post στη Βόννη δικαιούνταν ήδη ένα επιδοτούμενο εισιτήριο “Jobticket” για τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέσω του εργοδότη τους, τώρα είναι πιθανό να επωφεληθούν από ένα παρόμοιο πρόγραμμα με τους εργαζόμενους στις προαναφερθείσες εταιρείες.

Για τους εργαζόμενους στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα WDR στην Κολωνία, το Deutschlandticket θα διατίθεται για μόλις 15 ευρώ το μήνα.

Η Telekom θα διακόψει το Jobticket από τον Μάιο

Ωστόσο, η Telekom, ένας άλλος από τους μεγαλύτερους εργοδότες της Γερμανίας, όχι μόνο αποφάσισε να μην ανέβει στο άρμα των 49 ευρώ, αλλά χρησιμοποιεί την αναγέννηση του εισιτηρίου των 49 ευρώ ως λόγο για να διακόψει την τρέχουσα προσφορά Jobticket για τους εργαζομένους της.

Οι εργαζόμενοι της Telekom που σήμερα εγγράφονται στο μειωμένης τιμής μεταφορικό Jobticket μέσω του εργοδότη τους, θα πρέπει πλέον να καταβάλουν οι ίδιοι ολόκληρο το ποσό των 49 ευρώ.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα επιδότησης, δεδομένου ότι το Deutschlandticket είναι μια “πολύ πιο ευέλικτη και επίσης φθηνότερη εναλλακτική λύση”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης