Φαρμακείο στη Βαυαρία αναζητά ανεμβολίαστους υπαλλήλους

Στο χώρο εργασίας στη Βαυαρία, ισχύει σήμερα ο κανόνας 3G και σε πολλούς τομείς 2G. Υπάρχουν όμως εργοδότες που αναζητούν ρητά ανεμβολίαστους υπαλλήλους στο διαδίκτυο. Ένα φαρμακείο στη Βαυαρία αναζητά τέτοιους υπαλλήλους – μεταξύ άλλων, για να συμβουλεύει τους πελάτες.

Η φαρμακοποιός Barbara Massag στέκεται δίπλα σε μια οθόνη από πλεξιγκλάς στον πάγκο πωλήσεων. Μιλάει σε έναν πελάτη. Ούτε οι δύο τους ούτε κάποιο άλλο μέλος του προσωπικού φορούν μάσκες.

Αργότερα, η Massag εξηγεί ότι εξαιρείται από την απαίτηση της μάσκας. Έχει τοποθετήσει μια πινακίδα στην είσοδο του φαρμακείου κοντά στο Lindau.

Κανένας έλεγχος της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στο φαρμακείο στη Βαυαρία

Το κείμενο ζητά από τους πελάτες να συμμορφωθούν με το νόμο. Από κάτω υπάρχει η φράση: “Μπορείτε να εισέλθετε σε αυτό το κατάστημα χωρίς μάσκα, εάν είναι απαραίτητο”. Συνεχίζει λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί αν κάποιος έχει πιστοποιητικό ή όχι.

Δεν υπάρχει νομική βάση για αυτό. Η ιδιοκτήτρια λέει ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν μόνοι τους αν έχουν πιστοποιητικό ή όχι. “Επειδή θεωρώ ότι είναι μέγα θέμα διακρίσεων να ρωτάμε τους ανθρώπους”.

Ζητείται ανεμβολίαστος υπάλληλος στη Βαυαρία

Οι πελάτες εισέρχονται στο φαρμακείο χωρίς μάσκα. Προσπερνούν την πινακίδα και μια αγγελία εργασίας. Κρέμεται σχεδόν σε όλα τα παράθυρα και στην πόρτα της εισόδου. Η Massag αναζητά PTA, δηλαδή βοηθό φαρμακοτεχνικού προσωπικού.

Η αγγελία βρίσκεται εδώ και μήνες στην αρχική σελίδα της εταιρείας και εν τω μεταξύ και σε μια πύλη που θέλει ρητά να φέρει σε επαφή μη εμβολιασμένους εργοδότες και εργαζόμενους. Ονομάζεται ” impffrei.work”.

“Ως PTA, θα συνεργαστείτε μαζί μας στο διάλογο με τους πελάτες, στη διαχείριση των εμπορευμάτων και στο εργαστήριο, όπου θα καθορίσετε εσείς οι ίδιοι την εστίασή σας”, αναφέρει η αγγελία.

Σύμφωνα με την αγγελία, το φυσιοθεραπευτικό φαρμακείο στο εμπορικό κέντρο εκτιμά τη χαρούμενη ομαδική εργασία και το χρόνο για χαλαρή διαβούλευση με τους πελάτες. “Γίνε μέλος της οικογένειάς μας και κάνε αίτηση τώρα”, συνεχίζει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Barbara Massag.

Ιδιοκτήτρια: Πρέπει επίσης να παρέχεται εργασία για τους ανεμβολίαστους

Η φαρμακοποιός εξηγεί ότι αναζητά κάποιον που να ταιριάζει στην ομάδα και να έχει τα απαραίτητα προσόντα. Η προκήρυξη της θέσης εργασίας βρίσκεται παντού, για παράδειγμα στον ιστότοπο του Βαυαρικού Φαρμακευτικού Επιμελητηρίου.

Η Massag λέει: “Σκέφτηκα ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι εμβολιασμένοι και αυτοί που δεν είναι εμβολιασμένοι και πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να εργαστούν και οι δύο”.

Επίσης, έχει πλέον εμβολιασμένο και μη εμβολιασμένο προσωπικό – που υποβάλλεται σε τακτικά τεστ.

Η Massag λέει ότι η αγγελία στο impffrei.work ήταν δωρεάν και ένας εύκολος τρόπος για να διαφημιστεί: “Είναι μόνο μία από τις πολλές δυνατότητες. Ωστόσο, ένας φαρμακοποιός έχει ήδη παραιτηθεί εξαιτίας αυτής της διαφήμισης, λέει η ιδιοκτήτρια. Δεν έχει βρει ακόμη καινούργιο.

Η πύλη εργασίας διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας

Στην πύλη εργασίας για τους ανεμβολίαστους, υπάρχουν αγγελίες εργασίας στο Μόναχο, τη Νυρεμβέργη, το Ρέγκενσμπουργκ, στο Allgäu, την Ελβετία και την Αυστρία.

Παντού αναζητούνται ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ή οι ίδιοι ψάχνουν για δουλειά: αρχιτέκτονες, μηχανικοί ψυκτικών εγκαταστάσεων, βιοκαλλιεργητές, υπάλληλοι. Οι δημιουργοί της “Εναλλακτικής Κοινότητας Εργασίας” παραμένουν ανώνυμοι – δεν υπάρχει αποτύπωμα.

Αντίθετα, στην ιστοσελίδα και στα κανάλια της πύλης διαδίδονται χονδροειδείς θεωρίες. Για παράδειγμα, γίνεται λόγος για τη “λεγόμενη πανδημία” και για έναν “υποχρεωτικό εμβολιασμό” που εγκυμονεί “μεγάλους κινδύνους για μια εταιρεία, ιδίως σε σχέση με το “εμβόλιο” mRNA που θα χορηγηθεί. Πρόκειται για “γονιδιακή θεραπεία”.

“Οι ειδικοί υποθέτουν πλέον ότι τα εμβόλια … μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην ανθρώπινη υγεία. Υπάρχει ακόμη και η υπόθεση ότι η τοξική πρωτεΐνη spike μπορεί να μεταφερθεί σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους”, κάτι που δεν ισχύει και έχει διαψευστεί εδώ και καιρό.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.