Φρένο σε τιμές σε αέριο-ρεύμα: Τι να αναμένουν στο Μόναχο;

Φρένο στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου από τον Μάρτιο του 2023 – Οι κάτοικοι του Μονάχου θα πρέπει να περιμένουν περισσότερα για χρήματα..

Η οικονομική ελάφρυνση από το φρένο στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου έρχεται, αλλά με καθυστέρηση. Τι πρέπει να γνωρίζουν τώρα οι πελάτες της SWM στο Μόναχο.

Επείγουσα βοήθεια, φρένο τιμών, μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος – η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η Stadtwerke München (SWM), προσπάθησαν τους τελευταίους μήνες να αμβλύνουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και να ανακουφίσουν τους πελάτες τους.

Από τον Μάρτιο θα τεθεί σε ισχύ το νέο μέτρο: η ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και η θερμότητα θα γίνουν φθηνότερα.

Το φρένο στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα ισχύει για όλους τους πελάτες από τον Ιανουάριο του 2023, αλλά τα ποσά ελάφρυνσης για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο δεν θα καταβληθούν από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας πριν από τον Μάρτιο του 2023.

Το φρένο στις τιμές του φυσικού αερίου και της θερμότητας αρχίζει επίσης από τον Μάρτιο του 2023 και καλύπτει αναδρομικά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Πληρωμή της ελάφρυνσης για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο από τον Μάρτιο του 2023 – προθεσμία εφαρμογής και τεχνικά προβλήματα προκαλούν καθυστέρηση

Ωστόσο, οι πελάτες που αγοράζουν την ενέργειά τους από τη SWM πρέπει να κάνουν ακόμη υπομονή.

“Λόγω της στενής προθεσμίας εφαρμογής, της ατομικής χρέωσης σε πολλούς τιμολογιακούς αστερισμούς, της εξέτασης πολλών ειδικών περιπτώσεων και της τεχνικά πολύπλοκης εφαρμογής της πληροφορικής στο σύστημα χρέωσης, υπάρχουν δυστυχώς καθυστερήσεις στην εφαρμογή του φρένου τιμών, όπως συμβαίνει και με άλλους προμηθευτές ενέργειας”, ανακοίνωσε η SWM.

Σύμφωνα με τη SWM, κανείς δεν πρόκειται να μειονεκτεί από την καθυστέρηση. “Όλοι οι πελάτες της SWM θα λάβουν την ατομική τους ελάφρυνση στο ακέραιο”.

Η SWM θα ενημερώσει τους επηρεαζόμενους πελάτες για το πώς τα φρένα τιμών θα τους επηρεάσουν προσωπικά, πώς θα αλλάξει το σχέδιο χρέωσης του προϋπολογισμού τους και πώς θα χρεωθεί η αναδρομική ελάφρυνση για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πεδίο εφαρμογής και τις επιπτώσεις των φρένων τιμών είναι διαθέσιμες στην αρχική σελίδα της Stadtwerke.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.