Γερμανία: Συμμετοχή 2000E για υποχρεωτική ασφάλιση υγείας;

Για το 2023 αναμένεται έλλειμμα 17 δισ. ευρώ στο σύστημα υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας. Ο Bernd Raffelhüschen, οικονομολόγος στον τομέα της υγείας, τάσσεται υπέρ μεγαλύτερης συμμετοχής.

Για τη χρηματοδότηση του ακριβού συστήματος υγείας, ο οικονομολόγος Bernd Raffelhüschen προτείνει οι ασφαλισμένοι της υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας να πληρώνουν κλιμακωτή συμμετοχή έως και 2.000 ευρώ ετησίως.

Πληρώστε μόνοι σας για τους τραυματισμούς στο σκι

“Δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε οικονομικά το σύστημα. Οι ασθενείς θα πρέπει στο μέλλον να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους”, δήλωσε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ στην εφημερίδα “Bild”.

“Αλλά πρέπει να υπάρξει κοινωνική αποζημίωση για αυτό. Οι επιδοτήσεις για τους χαμηλόμισθους, για παράδειγμα, πρέπει να προέρχονται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό”.

Ο Raffelhüschen υποστήριξε επίσης ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για τους τραυματισμούς σύμφωνα με τους επιλεγμένους κινδύνους – όπως το σκι οι ίδιοι.

“Οι καπνιστές πρέπει επίσης να συνεισφέρουν οι ίδιοι περισσότερο στο κόστος παρακολούθησης των θεραπειών”, απαίτησε.

Διάφορα επίπεδα συμμετοχής

Χωρίς αντίμετρα, το ποσοστό συμμετοχής θα αυξηθεί στο 22% των ακαθάριστων μισθών μέχρι το 2035, προειδοποίησε ο οικονομολόγος.

Επί του παρόντος, το μέσο ποσοστό εισφοράς -συμπεριλαμβανομένης της πρόσθετης εισφοράς- είναι λίγο κάτω από το 16%, ανάλογα με το ταμείο ασφάλισης υγείας.

Για το 2023, η υποχρεωτική ασφάλιση υγείας αναμένεται να έχει έλλειμμα 17 δισεκατομμυρίων ευρώ – σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Karl Lauterbach, πρόκειται για ιστορικό επίπεδο.

Στη Γερμανία, περίπου 73 εκατομμύρια ασφαλισμένοι καλύπτονται από ένα από τα 96 ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης ασθενείας – αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 90 τοις εκατό του πληθυσμού.

Λογαριασμός μετά από επίσκεψη σε γιατρό;

Σύμφωνα με τα σχέδια του Raffelhüschen, οι ασθενείς θα πρέπει στο μέλλον να λαμβάνουν ένα τιμολόγιο μετά την επίσκεψη στον γιατρό και να το διαβιβάζουν στην ασφαλιστική εταιρεία υγείας, “η οποία αναλαμβάνει στη συνέχεια ένα μεγάλο μέρος του κόστους”.

Θα υπάρχουν διάφορα επίπεδα συμμετοχής των ασθενών. Το ανώτατο όριο θα είναι “συνολικά 1500 ή 2000 ευρώ ετησίως”, δήλωσε ο Raffelhüschen.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.