4χρονο παιδί πεθαίνει από εγκαύματα: Μητέρα στο δικαστήριο

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μόλις μετά από δώδεκα ημέρες και υπέκυψε εκεί στα τραύματά του. Η μητέρα της δικάζεται τώρα για φόνο.

Ως τιμωρία, μια μητέρα φέρεται να έριξε ζεστό νερό πάνω στην τετράχρονη κόρη της, προκαλώντας σοβαρά εγκαύματα.

Δώδεκα ημέρες μετά το περιστατικό, το κορίτσι πέθανε.

Από την Τρίτη, η 25χρονη γυναίκα πρέπει να λογοδοτήσει για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου του Verden.

Ο δικαστής Volker Stronczyk δήλωσε κατά την έναρξη της δίκης ότι θα μπορούσε να εξεταστεί και η καταδίκη για φόνο λόγω παράλειψης. Είπε ότι η απληστία, η σκληρότητα και η απόκρυψη εγκληματικής πράξης ήταν πιθανά χαρακτηριστικά δολοφονίας.

Η εισαγγελία κατηγορεί την Κοσοβάρα, η οποία γεννήθηκε στη Γερμανία, ότι έλουσε το κορίτσι με νερό που είχε θερμανθεί σε θερμοκρασία τουλάχιστον 55 βαθμών στο Grasberg κοντά στη Βρέμη τον Αύγουστο του 2022 ως τιμωρία – επειδή είχε βρέξει τις πάνες της. Το 35% της επιφάνειας του σώματος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Το κορίτσι έχασε τις αισθήσεις του

Τις επόμενες ημέρες, το παιδί είχε επανειλημμένα χάσει τις αισθήσεις του, δήλωσε η εισαγγελέας Annette Marquardt. Αν και το κορίτσι είχε υποφέρει από σημαντικούς πόνους, δεν είχε συμβουλευτεί κανέναν γιατρό.

Η μητέρα φέρεται να αποδέχτηκε τον θάνατο του παιδιού προκειμένου να αποφύγει “έξοδα και χρέη” που θα προκαλούσε η ιατρική περίθαλψη. Τα εγκαύματα είχαν αντιμετωπιστεί μόνο με αλοιφές πληγών και εγκαυμάτων.

Μόλις δώδεκα ημέρες αργότερα η γυναίκα, η οποία έχει άλλα δύο μικρά παιδιά, φέρεται να έφερε το κορίτσι σε κλινική. Εκεί πέθανε την ίδια μέρα.

Γνωστή της κατηγορείται επίσης

Η υπεράσπιση ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος θα δώσει αναλυτική γραπτή κατάθεση την επόμενη ημέρα της δίκης, στις 6 Μαρτίου.

Η ίδια βρίσκεται υπό κράτηση από τον Αύγουστο. Την εποχή του εγκλήματος, η κατηγορούμενη ζούσε χωριστά από τον πατέρα των παιδιών, ο οποίος εμφανίζεται στο δικαστήριο ως συγκατηγορούμενος.

Ένας γνωστός της γυναίκας πρόκειται επίσης να θεωρηθεί υπεύθυνος.

Ο 17χρονος κατηγορείται για παράλειψη παροχής βοήθειας στο περιφερειακό δικαστήριο του Osterholz-Scharmbeck.

Λέγεται ότι φρόντιζε τακτικά μόνος του τα τρία παιδιά και ότι συμμετείχε σε ενέργειες τιμωρίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.