Γερμανία: 5 χρόνια ποινή για τη φονική επίθεση σε παρέλαση Pride

Γερμανικό δικαστήριο επέβαλε σε έναν άνδρα ποινή πενταετούς κράτησης ανηλίκου για το θάνατο τρανς στον οποίο επιτέθηκε σε μια παρέλαση υπερηφάνειας, σε μια υπόθεση που προκάλεσε εθνική κατακραυγή.

Το δικαστήριο στη δυτική πόλη Μύνστερ καταδίκασε τον κατηγορούμενο, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα λόγω της ηλικίας του, για “επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο” του 25χρονου θύματος που αναγνωρίστηκε ως Malte C., δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου Χένινγκ Μπάρτον.

Εκτός από την ποινή των πέντε ετών, οι δικαστές διέταξαν “την τοποθέτησή του σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά”, δήλωσε ο Μπάρτον.

Ο 20χρονος είχε εξαπολύσει ομοφοβικές προσβολές και απειλές σε αρκετούς ανθρώπους που συμμετείχαν σε μια πορεία υπερηφάνειας LGBTQ στο Μύνστερ τον Αύγουστο του 2022.

Ο Malte C. είχε βρεθεί ανάμεσα στον επιτιθέμενο και την ομάδα με σκοπό να τους προστατεύσει, οπότε ο επιτιθέμενος έγινε πιο επιθετικός.

Χτύπησε τον Malte C. στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει το πίσω μέρος του κεφαλιού του στο έδαφος. Εκείνη τη νύχτα υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για τραυματική εγκεφαλική βλάβη και τέθηκε σε τεχνητό κώμα.

Ο 25χρονος πέθανε στο νοσοκομείο λίγες ημέρες αργότερα.

Η υπόθεση προκάλεσε οργή σε ολόκληρη τη Γερμανία, με ομάδες LGBTQ να ζητούν πιο αποφασιστική δράση κατά της ομοφοβικής και αντιτρανς βίας.

Οργανώσεις δικαιωμάτων και θρησκευτικοί ηγέτες διοργάνωσαν τον Οκτώβριο δημόσια κηδεία για τον Malte C., στην οποία παρέστησαν αρκετοί τοπικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένης της αρχηγού της αστυνομίας Alexandra Dorndorf, η οποία δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία της ίδιας στην τελετή κρατώντας μια σημαία του ουράνιου τόξου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την queer κοινότητα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης