Γερμανία: 5χρονος έδωσε το χαρτζιλίκι του σε τραυματιοφορείς!

Οι διασώστες του Βαυαρικού Ερυθρού Σταυρού (BRK) είναι πάντα εκεί όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Τώρα, ένας πεντάχρονος, ο οποίος έπεσε και ο ίδιος θύμα ατυχήματος, δώρισε το χαρτζιλίκι του – και το χρησιμοποιεί για να προμηθεύεται αρκουδάκια παρηγοριάς για παιδιά που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

Μερικές φορές, λένε οι έμπειροι εργαζόμενοι διάσωσης, η καθημερινή ζωή στον Βαυαρικό Ερυθρό Σταυρό (BRK) μπορεί να είναι απογοητευτική.

Επιθέσεις σε τραυματιοφορείς, ο διαρκής αγώνας για την επιβίωση των ασθενών, θλιβερές στιγμές. Αλλά τώρα η περιφερειακή ένωση Erlangen-Höchstadt έχει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Ο μικρός Julius ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα μαζί με τη μητέρα του στα τέλη του καλοκαιριού. Η υπηρεσία ασθενοφόρων έσπευσε στο αγόρι με τους φάρους που αναβόσβηναν.

“Ένας δακρυσμένος Julius προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις εντυπώσεις, τον μεγάλο ενθουσιασμό, τις ανησυχίες για τη μαμά του και το χαλασμένο αυτοκίνητο”, περιγράφουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης το σενάριο από τότε σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Ο Julius αποφασίζει να κάνει κάτι – και δωρίζει το χαρτζιλίκι του

Οι διασώστες έκαναν αυτό που κάνουν πάντα: βοήθησαν. Και ως κερασάκι στην τούρτα, το πεντάχρονο παιδί παίρνει ένα παρηγορητικό αρκουδάκι από το ασθενοφόρο.

“Ο Ιούλιος το τυλίγει σφιχτά στην αγκαλιά του. Αυτός και η μητέρα του μεταφέρονται στο ασθενοφόρο, εξετάζονται και περιθάλπονται”, γράφει το BRK. “Στο πλευρό του: ο νέος του φίλος, o Teddy!

Το ατύχημα κύλησε ομαλά, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Προφανώς, όμως, οι εντυπώσεις δεν άφησαν τον πεντάχρονο – και αποφασίζει να ανταποδώσει τη χάρη.

“Παίρνει το χαρτζιλίκι του και το δωρίζει στην εταιρεία που φτιάχνει τα αρκουδάκια”, γράφει η BRK.

“Αυτά τα χρήματα είναι για να στείλετε και σε άλλους πολλούς φίλους το αρκουδάκι, ώστε να μπορούν να παρηγορήσουν και άλλα παιδιά!”

Και έτσι συμβαίνει: Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ένα πακέτο με συνολικά δέκα ολοκαίνουργια αρκουδάκια έφτασε στην περιφερειακή ένωση.

“Παρηγορούν δέκα παιδιά που έχουν δάκρυα λόγω έκτακτης ιατρικής ανάγκης ή ατυχήματος”, αναφέρει η ανάρτηση στο Facebook.

Οι διασώστες μένουν άφωνοι, λένε: “Αγαπητέ Julius, σε ευχαριστούμε πολύ για την καταπληκτική σου δωρεά και σου υποσχόμαστε ότι κάθε αρκουδάκι θα αποκτήσει έναν καινούργιο φίλο!”

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.