Γερμανία: Από τις τοπικές μεταφορές λείπουν 100εκ. €!

Η Mitteldeutscher Verkehrsverbund (MDV) είναι σε επιφυλακή! Οι 13 εταιρείες μεταφορών (συμπεριλαμβανομένων των LVB) στερούνται περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ το 2023 για τη συντήρηση των δημόσιων μεταφορών.

Εάν δεν βρεθεί λύση, επίκεινται “σοβαρές περικοπές” σε τμήματα του τοπικού συστήματος μεταφορών.

Η έκκληση του MDV απευθύνεται κυρίως στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στα τρία κεντρικά γερμανικά κρατίδια.

“Μόνο με σαφείς δεσμεύσεις χρηματοδότησης μπορούν να διατηρηθούν και να αναβαθμιστούν οι σημαντικά διευρυμένες υπηρεσίες των τελευταίων ετών”, εξηγεί ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της MDV Thomas Dienberg.

Ωστόσο, αυτό αντισταθμίζεται σήμερα από την ακραία αύξηση των τιμών της ενέργειας. Και ακόμη και το σχεδιαζόμενο “εισιτήριο για το κλίμα” δεν μπορεί να αντισταθμίσει την “έκρηξη του κόστους”, σύμφωνα με τον επικεφαλής του MDV Steffen Lehmann.

Lehmann: “Αναμένουμε ρητά κατάλληλες λύσεις από την ομοσπονδιακή. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία στον ορίζοντα.”

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.