Γερμανία: Διαρροή σε πυρηνικό εργοστάσιο στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν

Διαρροή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μέτρων έκπλυσης σε γραμμή απόρριψης στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Brunsbuettel, στη βόρεια Γερμανία, στις 28 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Ενέργειας του Σλέσβιχ-Χολστάιν.

Η ελαττωματική γραμμή αποτελεί μέρος του συστήματος επεξεργασίας συμπυκνωμάτων και βρίσκεται στην απαγορευμένη περιοχή του κτιρίου του αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού, αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι εντοπίστηκε μικρή ραδιενεργός μόλυνση, σύμφωνα με το Reuters.

Η αρχή ασφαλείας του αντιδραστήρα ανέθεσε σε εμπειρογνώμονες τη διενέργεια περαιτέρω εποπτικών ελέγχων για το θέμα.

Ο πυρηνικός σταθμός Brunsbuettel έχει ήδη κλείσει μόνιμα από το 2007. Η άδεια παροπλισμού εκδόθηκε στα τέλη του 2018 και έχει αρχίσει η αποσυναρμολόγηση του σταθμού.

Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.