Γερμανία: Εγκαίνια διαστημικού προγράμματος με τον Darth Vader

Η παρουσία του «κακού» του Star Wars, μαζί με αξιωματούχους της Αυτοκρατορίας, θύμισε σε κάποιους το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του γερμανικού στρατού (Bundeswehr) να προσκαλέσει τον… Νταρθ Βέιντερ (Darth Vader) του Star Wars στα αποκαλυπτήρια του νέου του διαστημικού προγράμματος.

Η εικόνα με τον υποστράτηγο Μάικλ Τράουτ να εκφωνεί λόγο μπροστά από τα νέα γραφεία της διαστημικής υπηρεσίας, περιτργυρισμένος από τον Νταρθ Βέιντερ, stormtroopers και αξιωματούχους της… Αυτοκρατορίας, δεν ήταν μόνο σουρεαλιστική, αλλά θύμισε και το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας.

Είναι κοινώς γνωστό ότι έμπνευση για την Αυτοκρατορία στο σύμπαν του Πολέμου των Άστρων αποτέλεσαν ο Χίτλερ και οι Ναζί.

Στο φανταστικό αυτό σύμπαν, η Αυτοκρατορία επιδόθηκε σε πολλά εγκλήματα (ανάμεσά τους και η γενοκτονία), ενώ ακόμα και οι στολές των στρατιωτικών της θυμίζουν αυτές των Ναζί.

Oι αντιδράσεις από τον γερμανικό Τύπο και στα social media ήταν ποικίλες. «Θα ήταν πιο πετυχημένο αν είχαν προσκληθεί χαρακτήρες του Star Wars από την αντίσταση.

Αντίθετα, η Bundeswehr προτίμησε να χρησιμοποιήσει τους φασίστες», σχολίασε η εφημερίδα Berliner Kurier.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι χαιρέτισαν τη χιουμοριστική διάθεση της γερμανικής διαστημικής υπηρεσίας, άλλοι όμως είχαν πιο αρνητικά σχόλια.

Απαντώντας στην κριτική, ο γερμανικός στρατός σχολίασε ότι οι χαρακτήρες του Star Wars προσκλήθηκαν για να προωθήσουν ένα καλό σκοπό, καθώς μεταξύ άλλων συνέλεξαν δωρεές για οργάνωση που βοηθάει στρατιωτικές οικογένειες με παιδιά με αναπηρία.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης