Γερμανία: Διπλασιάστηκε η αξία των εισαγωγών από τη Ρωσία

Newsroom

Γερμανία εμπορεύματα εισαγωγές εξαγωγές

Παρά τις ισχύουσες κυρώσεις, η αξία των εισαγωγών της Γερμανίας από τη Ρωσία αυξήθηκαν στο α’ εξάμηνο του 2022 κατά 51,3%, φθάνοντας τα 22,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, η αξία των γερμανικών εισαγωγών από τη Ρωσία αυξήθηκε απότομα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο.

Η συνολική αξία τους έφθασε τα 22,6 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά 51,3% μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Ιούνιο η Γερμανία αγόρασε αγαθά 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη Ρωσία, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,8% από τον προηγούμενο μήνα.

Το αυξημένο κόστος αφορά κυρίως την αγορά ενέργειας σε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές. Επιπλέον, η Γερμανία αγοράζει τώρα λιγότερη ρωσική ενέργεια, αλλά την πληρώνει πολύ ακριβότερα.

Αντιθέτως, η αξία των γερμανικών εξαγωγών προς τη Ρωσία στο α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους ήταν κατά 32,1% χαμηλότερη από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Ορισμένα αγαθά, όπως τα φάρμακα, εξαιρούνται από τις κυρώσεις.

Συνολικά, το γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο σε σχέση με τη Ρωσία επιδεινώθηκε σημαντικά από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, καταγράφοντας έλλειμμα 13,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.