Γερμανία: Δυσαρεστημένοι με το εκπαιδευτικό σύστημα οι πολίτες

Η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού της Γερμανίας πιστεύει ότι η εκπαίδευση στην ομοσπονδιακή δημοκρατία δεν προετοιμάζει επαρκώς τα παιδιά και τους εφήβους για την έξοδο από το σχολείο.

Το κλείσιμο των σχολείων λόγω του κοροναϊού αποτελεί μείζονα ανησυχία και η κεντρική διαχείριση του εκπαιδευτικού συστήματος αποτελεί λύση, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα.

Οι άνθρωποι στη Γερμανία είναι δυσαρεστημένοι με το επίπεδο της εκπαίδευσης

Το εντυπωσιακό 85% των ανθρώπων είναι δυσαρεστημένοι με τα σχολεία και την εκπαιδευτική πολιτική στη Γερμανία, σύμφωνα με πρόσφατη αντιπροσωπευτική έρευνα του Ινστιτούτου Forsa.

Το 85 τοις εκατό των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν παρέχει στα παιδιά και τους νέους ενήλικες επαρκή εφόδια για την έξοδο από το σχολείο.

Για να διορθωθούν αυτές οι ελλείψεις, το 73% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η εκπαιδευτική πολιτική στη Γερμανία θα πρέπει να είναι πιο συγκεντρωτική.

Επί του παρόντος, τα επιμέρους ομόσπονδα κρατίδια είναι υπεύθυνα για τη δική τους εκπαιδευτική πολιτική.

Η καθυστέρηση της διδασκαλίας των μαθητών λόγω του κλεισίματος των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων ανησυχιών των ερωτηθέντων.

Πρόσφατα στοιχεία από την Destatis αποκάλυψαν ότι ο αριθμός των παιδιών που επαναλαμβάνουν ένα ακαδημαϊκό έτος αυξήθηκε κατά 67% μεταξύ 2021 και 2022- το ακαδημαϊκό έτος 2021 / 22 είδαν 155.800 μαθητές να επαναλαμβάνουν ένα έτος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτουν επίσης καθώς η Γερμανία αντιμετωπίζει μια εξοντωτική έλλειψη εκπαιδευτικών, με 32.000 έως 40.000 θέσεις να μην έχουν καλυφθεί.

Η δυσαρέσκεια για την εκπαίδευση υπερβαίνει τις πολιτικές συμμαχίες

Σε όλο το πολιτικό φάσμα οι άνθρωποι στη Γερμανία είναι δυσαρεστημένοι με την ποιότητα της εκπαίδευσης στην ομοσπονδιακή δημοκρατία σε διαφορετικό βαθμό, με τη μεγαλύτερη διαφορά να παρατηρείται μεταξύ των ψηφοφόρων του SPD (79%) και του AfD (91%).

Ένα γεωγραφικό χάσμα είναι επίσης αισθητό αλλά μικρό, με το συντριπτικό 89% των ανθρώπων στην ανατολική Γερμανία να δηλώνουν ότι πιστεύουν ότι οι έφηβοι δεν τελειώνουν το σχολείο με όλες τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για την ενήλικη ζωή, σε σύγκριση με το 85% στη δυτική Γερμανία.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης πώς θα αξιολογούσαν το σχολικό σύστημα στη Γερμανία σήμερα σε σχέση με τη δική τους εκπαιδευτική εμπειρία.

Σε αυτό, μόνο το 13% απάντησε ότι πιστεύει ότι τα παιδιά σήμερα λαμβάνουν καλύτερης ποιότητας εκπαίδευση από ό,τι είχαν λάβει πριν από 30 ή 40 χρόνια.

Σε αυτή την περίπτωση, το γεωγραφικό χάσμα επανεμφανίστηκε, με το 69% όσων εκπαιδεύτηκαν στη ΛΔΓ να δηλώνουν ότι η εκπαίδευσή τους ήταν υψηλότερου επιπέδου από το σημερινό, σε σύγκριση με το 55% όσων διδάχθηκαν στη Δυτική Γερμανία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης