Η Γερμανία έχει από τις καθαρότερες λίμνες στην Ευρώπη

9 Συμβουλές για μια όμορφη εκδρομή γύρω από το Μόναχο

Ο υγρός, ευμετάβλητος καιρός αυτή τη στιγμή μπορεί να μην σας καλεί να βγείτε έξω, αλλά όταν τα πράγματα ζεστάνουν ξανά, οι άνθρωποι στη Γερμανία μπορούν να είναι σίγουροι ότι η ποιότητα του νερού στο αγαπημένο τους σημείο κολύμβησης είναι εξαιρετική.

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η Γερμανία διαθέτει μερικά από τα καθαρότερα νερά κολύμβησης στην Ευρώπη.

Το 90,2% των υδάτων κολύμβησης στη Γερμανία χαρακτηρίζεται ως άριστο

Από τα 2.291 σημεία κολύμβησης στη Γερμανία που ερευνήθηκαν για μια νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) – συμπεριλαμβανομένων των ακτών της Βόρειας και της Βαλτικής Θάλασσας, των λιμνών και των ποταμών – τα 2.068 (ή το 90,2 τοις εκατό) αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικά καθαρά.

Αυτό είναι πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 85,6 τοις εκατό.

Πράγματι, τοποθετεί τη Γερμανία στην πρώτη δεκάδα όσον αφορά την καθαρότητα των υδάτων, πίσω από την Κύπρο (99,2 τοις εκατό που αξιολογήθηκε ως άριστη), την Αυστρία (96,9 τοις εκατό), την Ελλάδα (96,6 τοις εκατό), την Κροατία (95,6 τοις εκατό), τη Δανία (94,3 τοις εκατό), τη Μάλτα (94,3 τοις εκατό), τη Βουλγαρία (92,7 τοις εκατό) και τη Ρουμανία (92,0 τοις εκατό).

Στη Γερμανία, άλλα 135 σημεία κολύμβησης αξιολογήθηκαν ως καλά, 36 ως επαρκή και μόλις 14 (0,6 τοις εκατό) ως πολύ κακά για να πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα καθαριότητας.

Η έκθεση βασίζεται σε δείγματα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου του 2022 σε 21.973 σημεία κολύμβησης στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και σε 315 σημεία κολύμβησης που παρακολουθήθηκαν στην Αλβανία και την Ελβετία.

Τα δείγματα αναλύθηκαν για τύπους βακτηρίων που υποδεικνύουν ρύπανση από λύματα και κτηνοτροφία.

Διαπιστώθηκε ότι πάνω από το 95 τοις εκατό πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ.

8 δροσερά μέρη στη Γερμανία για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες
Το 90,2% των υδάτων κολύμβησης στη Γερμανία χαρακτηρίζεται ως άριστο

Η ποιότητα του νερού στην Ευρώπη έχει αυξηθεί τα τελευταία 40 χρόνια

Η Leena Ylä-Mononen, εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, δήλωσε: “Πρόκειται για σπουδαία νέα για όλους τους Ευρωπαίους που απαιτούν το περιβάλλον που όλοι μοιραζόμαστε και απολαμβάνουμε, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων μας λουτρών, να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό.

Αυτό δείχνει ότι πάνω από 40 χρόνια σκληρής δουλειάς για την παρακολούθηση και τη βελτίωση των παράκτιων υδάτων, των ποταμών, των λιμνών μας αποδίδουν καρπούς, αλλά δείχνει επίσης ότι η τακτική παρακολούθηση είναι ζωτικής σημασίας για τη θετική πρόοδο”.

Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην ΕΕ βελτιώνεται σταθερά από το 2006, οπότε και εγκρίθηκε η οδηγία της ΕΕ για τα ύδατα κολύμβησης.

Μεταξύ του 2010 και του 2015, το ποσοστό των περιοχών κολύμβησης στην ΕΕ που αξιολογήθηκαν ως άριστες αυξήθηκε σε 87 έως 89% για τα παράκτια ύδατα κολύμβησης και 78 έως 82% για τα εσωτερικά ύδατα κολύμβησης και έκτοτε παραμένει σταθερό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης