Γερμανία: Έρχεται ειδικός ραδιοφωνικός σταθμός… για κουνούπια!

Η Γερμανία θα δει αύξηση τροπικών ασθενειών λόγω κλιματικής αλλαγής

Το καλοκαίρι, τα κουνούπια μπορούν γρήγορα να γίνουν ενοχλητικά και να μεταφέρουν ασθένειες. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Antenne Bayern ανέπτυξε τώρα ένα web radio για την απώθηση των κουνουπιών…

Πάρτι, μπάρμπεκιου ή μια ζεστή μπύρα: οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν τους ανθρώπους σε εξωτερικούς χώρους για κάθε είδους δραστηριότητες.

Δεν είναι όμως μόνοι τους όταν το κάνουν αυτό. Μια μεγάλη ποικιλία εντόμων είναι ιδιαίτερα ενοχλητική. Αλλά τα κουνούπια είναι ιδιαίτερα “σπαστικά”.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες κατά των δυσάρεστων φτερωτών πλασμάτων – αλλά ο ραδιοφωνικός σταθμός Antenne Bayern έχει τώρα καταλήξει σε κάτι μάλλον ασυνήθιστο.

Το ραδιόφωνο κουνουπιών του Antenne Bayern: Ηχητική αναβάθμιση για βοήθεια κατά των κουνουπιών

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο. “Οι επιτυχίες μας για μπάρμπεκιου είναι η τέλεια λίστα αναπαραγωγής για να ολοκληρώσετε τη βραδιά με μια κρύα μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί.

Και για να μην σας ενοχλούν πια τα ενοχλητικά κουνούπια, εγκαταστήσαμε τώρα για πρώτη φορά μια ηχητική αναβάθμιση”, εξηγεί ο Maxi Auer, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος Streams και Podcasts.

Ο Antenne Bayern εγκαινιάζει το ραδιόφωνο κουνουπιών: Η ειδική συχνότητα με μουσική

Και κάπως έτσι υποτίθεται ότι λειτουργεί το ειδικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με την Antenne Bayern, τα στοιχεία εκπομπής και τα τραγούδια είναι σχεδιασμένα με μια συχνότητα που μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο από τα κουνούπια.

Ο Maxi Auer λέει: “Τουλάχιστον αυτή είναι η θεωρία. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πιθανώς αναπτύξει την πρώτη ραδιοφωνική ροή που διώχνει τα κουνούπια”.

Αλλά ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσετε αν όντως λειτουργεί είναι να το δοκιμάσετε μόνοι σας στο επόμενο μπάρμπεκιου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης