Με 1.035 πτήσεις προς Ελλάδα από το Μόναχο το καλοκαίρι του 2023

Με 1.035 πτήσεις προς Ελλάδα από το Μόναχο το καλοκαίρι του 2023

Περισσότεροι επιβάτες αναμένονται και φέτος στο αεροδρόμιο του Μονάχου με την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών – πώς μπορείτε να αποφύγετε το ταξιδιωτικό χάος;

Με την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών της Βαυαρίας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, αρχίζει και πάλι η περίοδος αιχμής και για το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Για την περίοδο μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2023 έχουν προγραμματιστεί συνολικά περίπου 40.000 πτήσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερες από 1.000 την ημέρα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία του αεροδρομίου.

Αεροδρόμιο Μονάχου: Πάνω από 200 προορισμοί σε 60 χώρες το καλοκαίρι του 2023

Περισσότεροι από 200 προορισμοί σε 60 χώρες είναι διαθέσιμοι: Η ταξιδιωτική παλέτα κυμαίνεται από ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών μέχρι city breaks και ταξίδια σε μακρινές ηπείρους.

Με 1.860 αναχωρήσεις, η Ισπανία προηγείται της Ιταλίας με 1.800 αναχωρήσεις. 1.133 αεροσκάφη για τη Γαλλία και 1.035 για την Ελλάδα.

Συνολικά 993 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για την Τουρκία κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Αεροδρόμιο του Μονάχου: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί μεγάλων αποστάσεων

Από το Μόναχο προσφέρονται επίσης πολυάριθμοι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων. Ιδιαίτερα οι ΗΠΑ αποτελούν δημοφιλή προορισμό, με σχεδόν 900 αναχωρήσεις προς 13 διαφορετικούς αμερικανικούς προορισμούς.

Την ίδια περίοδο πραγματοποιούνται 184 πτήσεις προς τον Καναδά.

Από Μόναχο προς Ταϊβάν

Στην Ασία, η Ταϊβάν προσφέρεται για πρώτη φορά ως προορισμός κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Το νησιωτικό κράτος εξυπηρετείται από την EVA Air από τον περασμένο Νοέμβριο.

Από τις αρχές Αυγούστου, η Air China θα πραγματοποιεί και πάλι καθημερινές πτήσεις προς το Πεκίνο.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούσαν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από το Μόναχο πριν από την πανδημία έχουν επιστρέψει.

Δύο φορές την ημέρα αναχωρούν από το Μόναχο πτήσεις προς την Ινδία, το Κατάρ, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη.

Τρεις φορές την ημέρα απογειώνεται πτήση για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μόνο μία φορά την ημέρα για τη Νότια Κορέα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε το άγχος των διακοπών;

Για να εξασφαλίσετε μια χαλαρή έναρξη των διακοπών, θα υπάρχει περισσότερο προσωπικό στους τερματικούς σταθμούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ζητείται όμως από τους επιβάτες να προγραμματίσουν αρκετό χρόνο εκ των προτέρων και να προετοιμάσουν καλά το ταξίδι τους.

Το ηλεκτρονικό check-in και οι κατάλληλες αποσκευές είναι οι ευκολότεροι τρόποι για να διατηρήσει κανείς την πτήση του όσο το δυνατόν πιο χωρίς άγχος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης