Γερμανία: Γιατί «εισάγει» εργαζόμενους – Πρώτη επιλογή η Τουρκία

Newsroom

Το RKI αφαιρεί 40 χώρες από περιοχές

Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που παρουσιάζονται στα αεροδρόμια της Γερμανίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις πολλών ωρών ή ακόμη και να ακυρώνονται πτήσεις, ανάγκασε την κυβέρνηση να επιτρέψει την απασχόληση ξένων εργαζόμενων προκειμένου να καλυφθεί μέρος των ελλείψεων.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας η Bild am Sonntag, η οποία επικαλείται τους υπουργούς Εσωτερικών, Μεταφορών και Εργασίας.

Το φαινόμενο έχει πάρει πανευρωπαϊκές διαστάσεις, καθώς οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια δεν δύνανται να χειριστούν τις ροές των επιβατών εξαιτίας του μειωμένου προσωπικού, την ώρα που η ζήτηση για ταξίδια ανακάμπτει με το τέλος των περισσότερων περιορισμών για την πανδημία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, φωτογραφίες με ταξιδιώτες να περιμένουν σε μεγάλες ουρές στα σημεία ελέγχου ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ έκαναν την εμφάνισή τους και κατέδειξαν το μέγεθος της έλλειψης που έχει στην κυριολεξία προκαλέσει χάος κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Τα υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Μεταφορών της Γερμανίας θα ξεκινήσουν μια κοινή εκστρατεία για την απασχόληση ξένων υπαλλήλων στα γερμανικά αεροδρόμια, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι οι ελλείψεις στα αεροδρόμια ανέρχονται στους 2.000 με 3.000 υπαλλήλους.

Η εκστρατεία στοχεύει να φέρει έναν τετραψήφιο αριθμό ειδικευμένων εργαζομένων από την Τουρκία, οι οποίοι θα μπορούσαν να απασχοληθούν για μερικούς μήνες αρχής γενομένης από τον Ιούλιο.

Ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χέιλ, ανέφερε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να πληρώνουν τους εργαζόμενους βάσει των συλλογικών συμβάσεων και να τους παρέχουν αξιοπρεπή διαμονή για κάποιο διάστημα.

«Θέλουμε να αποκλείσουμε οποιαδήποτε μορφή κοινωνικού ντάμπινγκ και εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Χέιλ στην Bild.

Πηγή: moneyreview.gr | Με πληροφορίες από Reuters

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.