Γερμανία: Ελλείψεις σε νηπιαγωγεία και κέντρα ημερήσιας φροντίδας

Η Γερμανική Ένωση Πόλεων βλέπει δραματική έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στα νοσοκομεία, στη νοσηλευτική και στην παιδική φροντίδα.

Σύμφωνα με τον Dedy, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ένωσης, θα υπάρξει έλλειψη 230.000 νηπιαγωγών και 300.000 νοσηλευτών τα επόμενα χρόνια.

Απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα από τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση το νέο έτος για σημαντικά μεγαλύτερη μετανάστευση ειδικευμένων εργαζομένων στα κοινωνικά επαγγέλματα.

Τα πτυχία και η επαγγελματική εμπειρία πρέπει να αναγνωρίζονται με τρόπο αδιαπραγμάτευτο, ώστε να διευκολύνεται η έναρξη της εργασίας των μεταναστών εργαζομένων.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας θα παραμείνει ασφαλές και ότι δεν θα δημιουργηθούν κενά, δήλωσε ο Dedy.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης