Γερμανία: Ελλείψεις σε χαρτί υγείας λόγω των κυρώσεων

Η Γερμανική Ένωση Χονδρικού Εμπορίου (BGA) προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι στη Γερμανία σύντομα δεν θα αισθάνονται πλέον τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μόνο στα πρατήρια καυσίμων και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Γερμανία: Απόθεμα ενέργειας για ρεύμα και θέρμανση λίγων εβδομάδων

«Προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως το χαρτί υγείας, τα χημικά καθαριστικά και τα προϊόντα αλουμινίου, αλλά και ορισμένα τρόφιμα θα γίνουν επίσης σπάνια και πιο ακριβά τις επόμενες εβδομάδες», λέει ο Πρόεδρος της BGA, Ντιρκ Τζαντούρα.

«Με δεδομένο ότι η Γερμανία εισάγει χαρτοπολτό σε μεγάλες ποσότητες από την Ουκρανία και τη Ρωσία, θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι προϊόντα όπως το χαρτί υγείας ή κουζίνας ,θα μπορούσαν να σπανίσουν», προσθέτει.

Η Γερμανική Ένωση Χονδρικού Εμπορίου σημειώνει πάντως ότι είναι δυνατό να γίνει προμήθεια χαρτοπολτού από άλλες περιοχές, αλλά αυτό θα ήταν πιο ακριβό.

Οι αποθήκες χαρτοπολτού διαθέτουν στοκ για τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες, αλλά οι προμήθειες πλέον αρχίζουν να μειώνονται λόγω του πολέμου.

Πάνω από το 90% των μελών της BGA δηλώνουν πάντως ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία είναι κατάλληλες ή ότι θα υποστήριζαν ακόμη και την επέκτασή τους.

Σχεδόν οι μισές εταιρείες όμως, αναφέρουν ότι οι κυρώσεις είχαν διαταράξει ή δυσχεράνει την εφοδιαστική αλυσίδα.

Το 60% των εταιρειών αναφέρει τεράστιες αυξήσεις στις τιμές αγοράς και το 55% θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση από το υψηλό κόστος ενέργειας.

Το 47% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι χρειάζονται χρόνο για να στραφούν σε άλλους προμηθευτές.

Η συντριπτική πλειοψηφία, άνω του 90% είναι πεπεισμένη ότι η διαδικασία οικονομικής ανάκαμψης είτε θα επιβραδυνθεί είτε ακόμη και θα διακοπεί εντελώς, λόγω της κρίσης.

Ο πρόεδρος της BGA τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στις κυρώσεις που πλήττουν και τη γερμανική οικονομία.

«Οι κυρώσεις λειτουργούν μόνο εάν βλάψουν – αλλά είναι απαραίτητες και κατάλληλες».

Πηγή: naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.