Η Γερμανία ενέκρινε την παραχώρηση 56 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία

Η Γερμανία ενέκρινε την αποστολή 56 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας στο αμερικανικό δίκτυο CNN την Παρασκευή το απόγευμα.

Τα τανκς, τα οποία είναι μοντέλου Pbv 501, προέρχονται από τον παλαιό ανατολικογερμανικό στρατό και είχαν πωληθεί στη Σουηδία, ενώ στη συνέχεια είχαν επαναπωληθεί στην Τσεχία, απ’ όπου και θα παραδοθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, διευκρινίζει το γερμανικό ΥΠΑΜ.

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας είναι υποχρεωμένο να εγκρίνει τις εξαγωγές όπλων που έχουν παραχθεί στη Γερμανία, ακόμη και αν αυτά στο μεταξύ έχουν πωληθεί στο εξωτερικό.

Πηγή: Capital.gr | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.