ΤΕΛΟΣ: Πέφτουν οι μάσκες στα κρατίδια της Γερμανίας

Πέφτουν οι μάσκες στα κρατίδια της Γερμανίας

Από αυτό το Σαββατοκύριακο, περισσότερη προσοχή θα κυβερνά μόνο στο Αμβούργο και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.

Σε όλα τα άλλα 14 ομόσπονδα κρατίδια, καταργούνται οι μάσκες και άλλα μέτρα κατά της πανδημίας μετά τις 2 Απριλίου. Οι εκκλήσεις του Ομοσπονδιακού Υπουργού Υγείας του SPD να εφαρμοστεί σε εθνικό επίπεδο η ρύθμιση για τα “hotspots” του νέου νόμου για την προστασία από τις λοιμώξεις λόγω των δραματικά υψηλών περιστατικών έμειναν ασχολίαστες στις περισσότερες κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Δεν πρέπει να κατηγορηθεί ότι τα περισσότερα ομόσπονδα κρατίδια δεν άκουσαν τις συμβουλές του Lauterbach. Τα κριτήρια για τον ορισμό ενός “hotspot” στο νόμο, ο οποίος συντάχθηκε σε μεγάλο βαθμό από το FDP, είναι πολύ ασαφή. Ειδικά η Κάτω Σαξονία, με την εμπειρία της στα δικαστήρια με πρόχειρα διατυπωμένα διατάγματα κορωνοϊού, δεν επιθυμούσε να κάνει ξανά κάποιο νομικό λάθος.

Αντίθετα, το FDP και ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έδειξαν καμία διάθεση να τροποποιήσουν έναν ομοσπονδιακό νόμο μόνο και μόνο για να παρατείνουν τα προληπτικά μέτρα.

Είναι η προσωπική ευθύνη των πολιτών και η κοινή λογική τόσο ισχυρές όσο ο κυβερνητικός εξαναγκασμός; Αλλού στην Ευρώπη, τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού έχουν καταστήσει δυνατή την ελευθερία, ιδίως στις πιο ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Αυτή η προϋπόθεση εξακολουθεί να λείπει στη Γερμανία.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης