Γερμανία: 5ετή φυλάκιση σε 101χρονο πρώην φρουρό ναζί

Στον υπερήλικα, που διετέλεσε φρουρός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σαξενχάουζεν για τρία χρόνια, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών

Σε φυλάκιση 5 ετών καταδικάστηκε την Τρίτη (28/06) από δικαστήριο στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας, ένας πρώην φρουρός του στρατοπέδου συγκέντρωσης Σαξενχάουζεν.

Ο υπερήλικας ήταν κατηγορούμενος για συμμετοχή σε δολοφονίες 3.518 κρατουμένων στο στρατόπεδο μεταξύ 1942 και 1945, όπως επίσης για συνέργεια στον πυροβολισμό και τη δολοφονία Σοβιετικών αιχμαλώτων πολέμου, καθώς και για τη δολοφονία κρατουμένων με χρήση δηλητηριώδους αερίου.

Σε ηλικία 101 ετών, είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει αντιμετωπίσει ποτέ δίκη για εγκλήματα των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και που έχει κριθεί ένοχος.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ζει στην πολιτεία του Βρανδεμβούργου, είχε δηλώσει αθώος σε όλη τη διάρκεια της δίκης. Υπό κατ’ αντιπαράθεση εξέταση, αρνήθηκε ότι γνώριζε τα τεράστια εγκλήματα που έλαβαν χώρα στο Σαξενχάυζεν, λέγοντας ότι ήταν εργάτης σε φάρμα εκείνη την περίοδο.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι “εν γνώσει του και πρόθυμα” συμμετείχε σε εγκλήματα ως φρουρός στο στρατόπεδο και είχαν ζητήσει να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος με φυλάκιση πέντε ετών, την ποινή στην οποία συμφώνησε ο δικαστής.

“Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεστε, δουλέψατε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης ως φρουρός για περίπου τρία χρόνια”, είπε ο δικαστής. “Παρακολουθούσατε να βασανίζονται σκληρά και να δολοφονούνται εκεί κάθε μέρα για τρία χρόνια”.

Πηγή: news24.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.