Καταγγελίες συμβάσεων λόγω υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Γερμανία

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ομοσπονδία Νοσοκομείων (DKG), ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στα νοσοκομεία, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα Μαρτίου, δεν έχει ακόμη οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των καταγγελιών συμβάσεων στα νοσοκομεία.

“Προς το παρόν, δεν έχουμε λάβει καμία αναφορά από τα νοσοκομεία σχετικά με πιθανές καταγγελίες συμβάσεων λόγω της υποχρέωσης εμβολιασμού που θα ισχύσει από τις 15 Μαρτίου”, δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της DKG Gerald Gaß στην εφημερίδα Rheinische Post.

Ωστόσο, το Γερμανικό Συμβούλιο Νοσηλευτών θεωρεί ότι αυτή η υποχρέωση εμβολιασμού θα εξακολουθήσει να οδηγεί σε καταγγελίες.

Αυτό θα επηρεάσει όχι τόσο το νοσηλευτικό προσωπικό, όσο τις υποστηρικτικές δραστηριότητες, όπως οι βοηθοί φροντίδας ή το προσωπικό κουζίνας και καθαριότητας, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου Νοσηλευτών Christine Volger στις εφημερίδες της Funke Mediengruppe.

Σε αυτές τις επαγγελματικές ομάδες υπάρχει “σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού”. Ορισμένοι από αυτούς τους εργαζόμενους “σκέφτονται να αλλάξουν δουλειά όταν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τεθεί σε ισχύ στον τόπο εργασίας τους”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.