Γερμανία: Ποιος κατασκευαστής κινδυνεύει με οικονομική καταστροφή

«Αποτύχαμε». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Sono Motors ο οποίος μπροστά στους εργαζόμενους της νεοσύστατης αυτοκινητοβιομηχανίας αποκάλυψε ότι πλέον δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για το project του ηλιακού αυτοκινήτου.

Το γνωρίσαμε ως ένα μαύρο και ελαφρώς άχαρο αυτοκίνητο πόλης, το οποίο ωστόσο θα είχε τη δυνατότητα να κινείται με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας, στην περίπτωση που οι συνθήκες το ευνοήσουν.

Ο λόγο για το Sion της Sono Motors, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα πατούσε επί ευρωπαϊκού εδάφους το δεύτερο εξάμηνο του 2023, φτάνοντας έως και την Ελλάδα στην τιμή των 29.900 ευρώ.

Μάλιστα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι το Sion θα αποτελούσε ένα εξαιρετικά προσοδοφόρο project, δίνοντας στη Sono Motros την ευκαιρία να αλλάξει κατηγορία και να σταθεί απέναντι στις παραδοσιακές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι Γερμανοί ήταν αισιόδοξοι, με τις παραγγελίες να φτάνουν τις 20.000, πολύ πριν δει κανείς το αυτοκίνητο.

To όλο project ξεκίνησε το 2016 μ.χ. και ανάμεσα στις προδιαγραφές του ξεχωρίζει ο ηλεκτροκινητήρας των 163 ίππων και τα φωτοβολταϊκά panel που ενσωματώνονται στις επιφάνειες του αμαξώματος.

Σε ό,τι αφορά στην μπαταρία των 54 kWh, αυτή εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 245 χιλιομέτρων εκ των οποίων τα 112 θα προέρχονται από την ενέργεια των φωτοβολταϊκών επιφανειών.

Οι εκτεταμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας και ο πλήρης κατάλογος συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας συμπληρώνει τις προδιαγραφές ενός οχήματος που έχει τη δυνατότητα να κινείται αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργειας, διανύοντας κάθε εβδομάδα έως και 245 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενικό κόστος.

Ως εδώ όλα καλά, καθώς τα δύσκολα για τη Sono Motοrs δεν αφορά αυτό καθ’ αυτό το προϊόν αλλά τη χρηματοδότηση της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, η Sono απέτυχε να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους ώστε να διατηρηθεί στη ζωή, με αποτέλεσμα να εκλιπαρεί για την ανεύρεση νέων κονδυλίων.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, χρειάζονται περίπου 30.000 επιπλέον παραγγελίες ώστε το εγχείρημα να παραμείνει στη ζωή.

Στη ανεύρεση νέων πελατών εστιάζει και η καμπάνια που τρέχει, με πρωταγωνιστές το Sion Motors.

Πηγή: CAR&MOTOR

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης