Ειδήσεις

Γερμανία: Ειδική μέριμνα σε σουπερμάρκετ για άτομα με αυτισμό

Photo of author

By Newsroom

Με τα ποσοστά αυτισμού στον πληθυσμό να αυξάνονται, ολοένα και μεγαλώνει η ανάγκη για προσαρμογή των κοινωνιών στα νέα δεδομένα.

Στη Γερμανία, ένα μεγάλο σουπερμάρκετ έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πλάνο που προβλέπει πως επί δύο ώρες την εβδομάδα τα φώτα χαμηλώνουν και οι πελάτες κάνουν ησυχία προκειμένου να μπορέσουν να ψωνίσουν χωρίς πρόβλημα οι άνθρωποι με αυτισμό.

«Το σουπερμάρκετ για εμένα είναι θορυβώδες, έχει κόσμο και με δυσκολεύει. Πολύ συχνά τρέμω, παθαίνω ταχυκαρδία και δυσκολεύεται η αναπνοή μου» λέει η Άντρεα Φλέτσερ.

Η επικεφαλής του δικτύου αυτισμού της πόλης Κόνστανς έπεισε την διευθύντρια να εφαρμόσει αυτό το δίωρο, στη διάρκεια του οποίου δεν υπάρχουν ανακοινώσεις και μουσική ενώ μπαίνουν στο αθόρυβο και τα μηχανήματα που σκανάρουν τα προϊόντα.

«Μία μέρα σκέφτηκα ότι αυτό είναι θέμα για εμάς. Οπότε ήρθα και το συζήτησα. ήρθε η ώρα να ζητήσουμε βοήθεια από τους άλλους γιατί αλλιώς δεν γίνεται τίποτα» λέει η Κάτριν Σορν, του δικτύου αυτισμού της Κόνστανς.

«Πρώτα από όλα είναι θέμα ενσυναίσθησης και αγάπης. Δεν μπορώ να φανταστώ το στρες που προκαλεί σε συνανθρώπους μας μία βόλτα για ψώνια σε ένα πολύ φωτισμένο σουπερμάρκετ» λέει η Σαμπίν Σέιμπλ, διευθύντρια του Edeka.

Οι άνθρωποι με αυτισμό λένε πως η πρωτοβουλία του σουπερμάρκετ ισοδυναμεί με λύτρωση για αυτούς.

Πηγή: euronews | Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Μεγάλη μείωση της κατανάλωσης κρέατος στη Γερμανία

Βερολίνο: Αυλαία για το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου