Μεγάλη μείωση της κατανάλωσης κρέατος στη Γερμανία

Οι άνθρωποι στη Γερμανία κατανάλωσαν τη μικρότερη ποσότητα προϊόντων κρέατος το 2022 από τότε που άρχισαν οι καταγραφές, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Για πολλούς, η Γερμανία είναι η χώρα του λουκάνικου – του Bockwurst, του Bratwurst και οποιουδήποτε άλλου Wurst μπορείτε να αναφέρετε.

Αλλά τώρα φαίνεται ότι οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να μην αγαπούν το κρέας.

Η ποσότητα κρέατος που καταναλώθηκε ανά άτομο το 2022 ήταν η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί από την έναρξη των καταγραφών το 1989.

Σύμφωνα με έκθεση του Ομοσπονδιακού Κέντρου Πληροφοριών για τη Γεωργία (BZL) που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, 52 κιλά κρέατος καταναλώθηκαν ανά άτομο πέρυσι στη Γερμανία – περίπου 4,2 κιλά λιγότερα από το προηγούμενο έτος, αν και η κατανάλωση κρέατος είχε ήδη μειωθεί σημαντικά το 2021.

Σύμφωνα με την BZL, οι άνθρωποι έφαγαν περίπου 2,8 κιλά λιγότερο χοιρινό κρέας, 900 γραμμάρια λιγότερο μοσχαρίσιο κρέας και 400 γραμμάρια λιγότερα πουλερικά το 2022.

Ένας λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι η συνεχιζόμενη τάση προς μια διατροφή με προϊόντα φυτικής προέλευσης.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας, περίπου το 10% του γερμανικού πληθυσμού ήταν χορτοφάγοι και το 2% vegan το 2021.

Μια άλλη αιτία θα μπορούσε να είναι η πρόσφατη απότομη αύξηση των τιμών για πολλά τρόφιμα ζωικής προέλευσης, η οποία ήταν μία από τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών της ενέργειας.

Το 2017, οι άνθρωποι στη Γερμανία εξακολουθούσαν να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 60 κιλά κρέατος, αλλά από τότε η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά ένα ποσοστό της τάξης του 13%.

Η μείωση ήταν ιδιαίτερα έντονη για το χοιρινό κρέας, για το οποίο η κατανάλωση μειώθηκε κατά 20 τοις εκατό.

Για τα πουλερικά, από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση αυξήθηκε ελαφρώς – κατά δύο τοις εκατό – τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η συνολική μείωση της κατανάλωσης κρέατος αντικατοπτρίζεται επίσης στην παραγωγή κρέατος στη Γερμανία.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το 2022 παρήχθησαν σχεδόν 10 τοις εκατό λιγότερο χοιρινό κρέας και ένα οκτώ τοις εκατό λιγότερο μοσχαρίσιο κρέας.

Η καθαρή παραγωγή κρέατος πουλερικών μειώθηκε λιγότερο από τρία τοις εκατό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης