Γερμανία: Μεσαιωνικό φεστιβάλ με τον μεγαλύτερο καταπέλτη της Ευρώπης

Η εκδήλωση “Collis Clamat” είχε προσελκύσει έως και 10.000 επισκέπτες στο Wunsiedel τα χρόνια πριν από την πανδημία.

Το μεσαιωνικό θέαμα “Collis Clamat” πραγματοποιείται στο Wunsiedel για δωδέκατη φορά. Μετά από ένα διετές διάλειμμα λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές “Die Hundlinge” επέλεξαν ως φετινό σύνθημα την “Πανούκλα”.

“Collis Clamat”: Μεσαιωνική αγορά με 40 εμπόρους

Τα χρόνια πριν από την πανδημία, η εκδήλωση προσέλκυε πάντα περισσότερους από 10.000 επισκέπτες στο Katharinenberg. Το “Collis Clamat” – σε κυριολεκτική μετάφραση, η λατινική έκφραση σημαίνει “το βουνό καλεί” – αποτελείται από μια μεσαιωνική αγορά με 40 και πλέον εμπόρους και έναν χώρο με αρκετές δεκάδες ομάδες καλλιτεχνών που γεμίζουν το βουνό του Wunsiedl.

Το “Kattl” εκτοξεύει γρανιτένιο μπλοκ σε ξύλινο κάστρο

Το επίκεντρο της εκδήλωσης είναι η “μακριά Καταρίνα”, σύμφωνα με τους διοργανωτές ο μεγαλύτερος καταπέλτης στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

Αυτός ο καταπέλτης θα χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση όλες τις ημέρες της εκδήλωσης. Το αποκορύφωμα είναι οι πυροβολισμοί το βράδυ του Σαββάτου.

Παρουσία της πυροσβεστικής, ένας γρανιτένιος όγκος βάρους έως και 100 κιλών θα αναφλεγεί και θα πυροβοληθεί σε ένα ξύλινο σκηνικό κάστρου με το “Kattl”.

Το πολύχρωμο πρόγραμμα προσφέρει επίσης διάφορους καλλιτέχνες, θεατρικούς αγώνες και μουσικούς.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.