Γερμανία: Παράταση των συνοριακών ελέγχων με Αυστρία για 6 μήνες

Την παράταση των συνοριακών ελέγχων στα χερσαία σύνορα με την Αυστρία για έξι μήνες αποφάσισε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, σύμφωνα με επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία επικαλείται το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

«Δεν αναμένεται στο άμεσο μέλλον διαρκής μείωση της παράτυπης μετανάστευσης προς την κεντρική και τη δυτική Ευρώπη», αναφέρει η κυρία Φέζερ στην επιστολή της και επισημαίνει ότι το 2022 καταγράφηκε η μεγαλύτερη ροή παράτυπης μετανάστευσης από το 2016.

«Η Γερμανία ήταν και πάλι ο κύριος προορισμός. Λόγω του αυξανόμενου αριθμού μεταναστών, η κατάσταση στα κρατίδια και τους δήμους σχετικά με την παροχή στέγης έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Είμαι υποχρεωμένη να διατάξω συνοριακούς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της Σένγκεν για άλλους έξι μήνες, με ισχύ από τις 12 Μαΐου», εξηγεί η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών.

Για πρώτη φορά, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είχε επιβάλει έκτακτους συνοριακούς ελέγχους στη Βαυαρία, στα σύνορα με την Αυστρία, το 2015. Έκτοτε, αποφασίζονται παρατάσεις του μέτρου.

Η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των Πρασίνων, με την επικεφαλής του κόμματος στη Βαυαρία Καταρίνα Σούλτσε να ζητά «σύγχρονη προσέγγιση σε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ελεύθερη μετακίνηση στον χώρο Σένγκεν», προτείνοντας «μεγαλύτερη διασυνοριακή αστυνομική συνεργασία».

Το Σωματείο Αστυνομικών GdP από την πλευρά του σχολίασε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι μέθοδοι ελέγχων στους αυτοκινητοδρόμους κοντά στα σύνορα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης