Γερμανία: Πήρε “φωτιά” η γραμμή παραπόνων για τον εμβολιασμό

Η τηλεφωνική γραμμή για άτομα με προβλήματα υγείας μετά από εμβολιασμό Covid-19, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα, έχει μέχρι στιγμής μεγάλη ζήτηση…

Από το πρωί της Δευτέρας έως το μεσημέρι της Τρίτης, 492 άτομα είχαν καλέσει τη λεγόμενη Post-Vac-Hotline, δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης εκπρόσωπος του βαυαρικού υπουργείου Υγείας.

Μόνο τη Δευτέρα υπήρχαν 280 καλούντες, την Τρίτη μέχρι τις 12 το μεσημέρι άλλοι 212.

Η τηλεφωνική συμβουλευτική υπηρεσία βρίσκεται στο κρατικό γραφείο υγείας και ασφάλειας τροφίμων της Βαυαρίας (LGL) στο Έρλανγκεν.

“Λόγω του μεγάλου όγκου των κλήσεων, το LGL αύξησε τον αριθμό του προσωπικού της τηλεφωνικής γραμμής από έξι σε οκτώ την Τρίτη”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

“Όποιος εξακολουθεί να μην μπορεί να συνδεθεί με την πρώτη προσπάθεια, θα πρέπει απλώς να ξαναπροσπαθήσει αργότερα”.

Η τηλεφωνική γραμμή μετά τον εμβολιασμό Corona είναι μια προσφορά για άτομα που έχουν επίμονα παράπονα υγείας μετά τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Klaus Holetschek (CSU), ελάχιστα είναι μέχρι στιγμής γνωστά για το λεγόμενο σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό.

Επιπλέον, ο όρος “post-vac” δεν αντιπροσωπεύει ακόμη μια καθορισμένη ονομασία μιας ασθένειας.

Σύμφωνα με τον Holetschek, ο όρος αυτός αναφέρεται σε μια ετερογενή κλινική εικόνα που μπορεί να εμφανιστεί σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα μετά τον εμβολιασμό με το Covid 19.

Τα συμπτώματα περιγράφονται παρόμοια με εκείνα του μακρού covid, για παράδειγμα ως σύνδρομο εξάντλησης ή σύνδρομο πολυσυστηματικής φλεγμονής.

Συνολικά, πολύ σπάνια υπάρχουν μόνιμα προβλήματα υγείας μετά από έναν εμβολιασμό Covid-19, τόνισε ο υπουργός Holetschek κατά την έναρξη της τηλεφωνικής γραμμής τη Δευτέρα.

Επί του παρόντος, υπάρχουν 79 αναγνωρισμένες βλάβες από εμβολιασμό για κάθε 29 εκατομμύρια εμβολιασμούς Corona που χορηγούνται στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες γνώσεις, το “σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό” φαίνεται επίσης να επηρεάζει πολύ λίγους ανθρώπους, δήλωσε ο Holetschek. Τα οφέλη του εμβολιασμού αντισταθμίζουν κατά πολύ τους κινδύνους.

Σκοπός της τηλεφωνικής γραμμής είναι να παρέχει βοήθεια στους ανθρώπους εάν έχουν απορίες σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργήσουν σε περίπτωση πιθανών συνεπειών του εμβολιασμού, εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Η τηλεφωνική γραμμή δεν μπορεί να προσφέρει ατομικές ιατρικές συμβουλές, αλλά μπορεί να παρέχει γενικές πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές συνέπειες του εμβολιασμού και να χρησιμεύσει ως οδηγός για περαιτέρω ενέργειες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης