Η Γερμανία ζητά παγκόσμια ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων

Η κορυφαία ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας ζήτησε παγκόσμια ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων για την προστασία των καταναλωτών, την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος και τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Ο Μαρκ Μπράνσον, πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής της χρηματοπιστωτικής αγοράς της Γερμανίας BaFin, είπε ότι μια προσέγγιση που “απλώς θα άφηνε τη βιομηχανία να αναπτυχθεί ως παιδική χαρά για ενήλικες” ήταν λάθος τακτική.

“Είδαμε τον αυτορυθμιζόμενο κόσμο. Δεν θα λειτουργήσει”, είπε ο Μπράνσον σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη το βράδυ της Τρίτης.

Ο Μπράνσον μίλησε ώρες αφότου οι εισαγγελείς των ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Sam Bankman-Fried, ιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, για υπεξαίρεση δισεκατομμυρίων δολαρίων και παραβίαση της νομοθεσίας, σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες της Αμερικής.

“Τώρα είναι η ώρα για σοβαρές ρυθμίσεις για τα κρυπτονομίσματα”, είπε. “Το πιο σημαντικό σημείο είναι ότι δεν χρειάζεται μόνο μια ευρωπαϊκή λύση. Χρειάζεται μια παγκόσμια λύση”.

Η ρύθμιση του κλάδου χαρακτηρίζεται ως χαλαρή και ως μπερδεμένη. Η Γερμανία απαιτεί άδειες ώστε οι τράπεζες να ασχολούνται με κρυπτονομίσματα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται έναν νέο Κανονισμό Αγορών σε Κρυπτογραφικά Περιουσιακά Στοιχεία (MiCA) που ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, λένε ότι θα πρέπει να διευρυνθεί σε μελλοντική επανέκδοση και να ονομαστεί “MiCA 2” .

Ο Μπράνσον ακουγόταν δύσπιστος για τον τομέα στο παρελθόν. Τον περασμένο μήνα είπε σε συνέντευξή του στον ιστότοπο της ΕΚΤ ότι “δεν είναι όλα τα επιχειρηματικά μοντέλα κρυπτονομισμάτων σοβαρά”.

“Τα κύματα καινοτομίας, όπως γνωρίζουμε, φέρνουν μαζί τους και απατεώνες”, είπε.

Πηγή: Capital.gr

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.