Γερμανία: Στους δρόμους οι πολίτες για την ακρίβεια

Η προοπτική οριστικής διακοπής της προμήθειας ρωσικού αερίου, μετά τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream, εντείνει την ανησυχία και προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Μάλιστα διαδηλωτές στη Γερμανία διαμαρτυρήθηκαν πρώτη φορά για τη συνεχή στήριξη στην Ουκρανία, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο λόγος για το ενεργειακό τσουνάμι που βυθίζει όλο και περισσότερο την Ευρώπη στην ύφεση.

«Παγώστε τις τιμές, όχι τον κόσμο» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε μία γυναίκα στο Λονδίνο, στη διαμαρτυρία που οργάνωσαν εργατικά συνδικάτα κατά της ακρίβειας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι δραματικές αυξήσεις στην ενέργεια, που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Διαμαρτυρίες διοργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν και στους δρόμους του Βερολίνου για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη γερμανική εμπλοκή στην Ουκρανία, η οποία οδήγησε στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να σταματήσει η παροχή όπλων στην Ουκρανία, αλλά και οι Δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Όσον αφορά τις ζημιές στους αγωγούς, Nord Stream, η Δανία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε η διαρροή στον πρώτο αγωγό, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι τεχνικά είναι δυνατό να αποκατασταθούν οι ζημιές στους δύο αγωγούς, αλλά χρειάζεται χρόνος και οι απαραίτητοι πόροι.

Πηγή: ΕΡΤ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης