Πόσο καθυστέρηση είχε το S-Bahn του Μονάχου το 2022;

Ένας στους δέκα συρμούς του S-Bahn στο Μόναχο έχει καθυστέρηση. Οι λεπτομέρειες αποκαλύπτονται σε έρευνα του κόμματος των Πρασίνων.

Πολλοί που ταξιδεύουν συχνά με το S-Bahn του Μονάχου μπορεί να εκπλαγούν από αυτή την είδηση: Το 2022, το S-Bahn ήταν στην ώρα του στο 90% των περιπτώσεων.

Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι ένας στους δέκα συρμούς του S-Bahn έχει καθυστέρηση.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ερώτησης του Markus Büchler, του ειδικού σε θέματα κινητικότητας των Πρασίνων στο κρατικό κοινοβούλιο της Βαυαρίας.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τα στοιχεία “απολύτως απαράδεκτα”.

Στην πραγματικότητα, το S-Bahn του Μονάχου είναι πολύ λιγότερο ακριβές από αυτό του Βερολίνου. Στην πρωτεύουσα, το ποσοστό ακρίβειας είναι 95,1 τοις εκατό.

Για την “Tagesspiegel”, αυτό αποτελεί αιτία για επιπλήξεις – διότι ο σιδηρόδρομος του Βερολίνου δεν είναι τόσο άστοχος εδώ και χρόνια.

Στο Μόναχο, οι άνθρωποι θα ήταν ευχαριστημένοι με αυτή την τιμή. Διαφορετικά, τα τρένα ήταν λιγότερο συνεπή – ειδικά τον Ιούνιο, όταν το 84,3% των τρένων είχε καθυστέρηση.

S-Bahn Μονάχου: Η S1 και η S2 ήταν ιδιαίτερα άστοχες

Η πιο άστοχη γραμμή ήταν η S1 (μεταξύ Freising και Leuchtenbergring). Τον Ιούλιο, σχεδόν το ένα τέταρτο των τρένων είχε καθυστέρηση.

Η S2 στα ανατολικά, προς το Erding, δεν ήταν επίσης πολύ πιο συνεπής: τον Νοέμβριο, λίγο πάνω από το 20% των τρένων είχαν καθυστέρηση.

Οι εργαζόμενοι που ταξίδευαν με την S3 (από το Mammendorf προς το Holzkirchen) ήταν πιο τυχεροί. Εδώ, το ποσοστό ακρίβειας ήταν περίπου 94% καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Όσοι έπρεπε να πάρουν το S8 για το αεροδρόμιο ήταν επίσης τυχεροί στο 92,6% των περιπτώσεων.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Βαυαρίας δεν συμπεριέλαβε όλα τα τρένα που ακυρώθηκαν εντελώς. Το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε έξι τοις εκατό.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 85 τοις εκατό περίπου των προαστιακών τρένων εκτελούσαν δρομολόγια εντελώς στην ώρα τους, σύμφωνα με τον Büchler.

Το ποσοστό αυτό παρουσιάζει επίσης μεγάλες διακυμάνσεις. Τον Νοέμβριο ήταν 10,2 τοις εκατό, τον Δεκέμβριο 3,3 τοις εκατό.

“Αυτό είναι πάρα πολύ”, λέει ο Andreas Barth από την ένωση επιβατών “Pro Bahn” όταν ρωτήθηκε από την AZ. “Οι πολιτικοί καλούνται να δράσουν”.

Ο λόγος της καθυστέρησης κατά τον Büchler: “Το S-Bahn μας, το οποίο χρειαζόμαστε τώρα τόσο επειγόντως στο Μόναχο και την ευρύτερη περιοχή, έχει παραμεληθεί εγκληματικά εδώ και δεκαετίες από τους υπουργούς μεταφορών του CSU σε ομοσπονδιακό και κρατικό επίπεδο”.

Παρόμοια άποψη έχει και ο Barth, ο οποίος κατηγορεί τους πολιτικούς ότι “εδώ και δεκαετίες αποδέχονται de facto τα προβλήματα του S-Bahn του Μονάχου”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.