Επιτυχημένη επιχείρηση: Βρέθηκε το βιολί αξίας 100.000 ευρώ

Βερολίνο προς Στουτγάρδη: Ξέχασε βιολί 123.000Ε σε τρένο ICE

Μια ιστορία με αίσιο τέλος: το πολύτιμο βιολί του 17ου αιώνα που είχε χαθεί/κλαπεί πρόσφατα σε τρένο ICE βρέθηκε…

Χρειάστηκε μόνο λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα για να επιστρέψει το βιολί αξίας 100.000 ευρώ που είχε χαθεί σε ταξίδι με τρένο ICE από τη Στουτγάρδη στο Βερολίνο: όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Στουτγάρδης, το πολύτιμο μουσικό όργανο βρέθηκε στο Μανχάιμ την Τετάρτη 31 Μαΐου.

Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, μια επιβάτης είχε αφήσει τη λευκή θήκη του βιολιού της στο τρένο ICE όταν κατέβηκε στον κεντρικό σταθμό της Στουτγάρδης.

Στο εσωτερικό της βρισκόταν ένα υψηλής ποιότητας βιολί του 17ου αιώνα και άλλα πολύτιμα και πανάκριβα αντικείμενα -όπως δοξάρια βιολιού- συνολικής αξίας άνω των 123.000 ευρώ.

Στη συνέχεια το ICE ταξίδεψε από τη Στουτγάρδη πίσω στο Βερολίνο. Όμως δεν υπήρχε κανένα ίχνος του βιολιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια 35χρονη γυναίκα φέρεται να πήρε τη θήκη από τη Στουτγάρδη με προορισμό το Μανχάιμ και να την έκρυψε σε ένα κοντέινερ.

Η γυναίκα, η οποία είχε ήδη υποπέσει στην αντίληψη της αστυνομίας, εγκατέλειψε τελικά το τρένο στο Μανχάιμ χωρίς να παραδώσει το αντικείμενο που βρέθηκε.

Στουτγάρδη: Το ακριβό βιολί θα επιστραφεί σύντομα

“Χάρη στην καλή συνεργασία με διάφορες αρχές και υπηρεσίες και την αναζήτηση διαφόρων στοιχείων και ιχνών, όπως η αξιολόγηση βιντεοσκοπήσεων, οι ερευνητές κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν τόσο το βιολί όσο και την κατηγορούμενη στο Μανχάιμ, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, η 35χρονη αντιμετωπίζει πλέον ποινική διαδικασία ως ύποπτη για κλοπή.

Η θήκη του βιολιού και το περιεχόμενό της κατασχέθηκαν από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία και πρόκειται “να παραδοθούν στο νόμιμο ιδιοκτήτη στο εγγύς μέλλον”.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης