Γιατί δεν πρέπει να περπατάτε στο αεροπλάνο χωρίς παπούτσια;

Είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων: Οι επιβάτες που περπατούν μέσα στο αεροσκάφος χωρίς παπούτσια και μερικές φορές ακόμη και ξυπόλητοι. Οι αεροσυνοδοί, ωστόσο, προειδοποιούν ρητά γι’ αυτό. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Όταν επίκειται μια μεγάλη πτήση, οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν το ταξίδι τους ιδιαίτερα άνετο.

Μια κουβέρτα, ένα μαξιλάρι για τον αυχένα, μια ωραία ταινία και στη συνέχεια ένας σύντομος υπνάκος.

Τι παραμένει εμπόδιο; Τα παπούτσια. Ορισμένοι τα βγάζουν όχι μόνο στη δική τους θέση, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης – και επίσης στο δρόμο για την τουαλέτα ή σε μια σύντομη βόλτα στους διαδρόμους.

Ιδιαίτερα προβληματική είναι η μοκέτα που είναι στρωμένη στο αεροσκάφος, η οποία δίνει σε ορισμένους ανθρώπους μια άνετη και οικεία εντύπωση.

Αλλά όπως εξήγησε μια αεροσυνοδός στο “Travelbook” πριν από αρκετά χρόνια, αυτό ακριβώς το χαλί “έχει ήδη έρθει σε επαφή με ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς και με κάθε είδους σωματικές εκκρίσεις”.

Καθαρισμός συχνά μόνο επιφανειακός

Ο καθαρισμός πραγματοποιείται μετά από κάθε πτήση – αλλά κατά τη διάρκεια μιας πτήσης οι δυνατότητες καθαρισμού σε περίπτωση “συμβάντος” είναι μάλλον περιορισμένες.

Και ακόμη και ο τελικός καθαρισμός, για τον οποίο διατίθενται μόνο 15 έως 20 λεπτά σύμφωνα με το “Travelbook”, δύσκολα επιτρέπει ένα βαθύ καθαρισμό του χαλιού.

Ένας πιλότος αποκάλυψε επίσης: “Οι καμπίνες καθαρίζονται πριν από κάθε πτήση, αλλά αυτό είναι μάλλον επιφανειακό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Merkur”, βαθύς καθαρισμός γίνεται μόνο κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα όταν οι επιβάτες πηγαίνουν στην τουαλέτα του αεροπλάνου μόνο με κάλτσες ή ακόμη και ξυπόλητοι.

Διότι: Τα υγρά που συχνά βρίσκονται στο πάτωμα εκεί δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις νερό, αλλά μάλλον ούρα.

Αν τα πόδια έρθουν σε επαφή με αυτά, υπάρχει κίνδυνος βακτηριακών, ιογενών ή μυκητιασικών λοιμώξεων, εξηγεί η “Merkur”.

Κίνδυνος ασφάλειας

Σημαντικό ρόλο παίζει όμως και το ζήτημα της ασφάλειας. Εάν οι επιβάτες πρέπει να μεταβούν σε ασφαλές σημείο για οποιονδήποτε λόγο, τα ανθεκτικά υποδήματα διευκολύνουν το πάτημα σε σπασμένα τζάμια ή την εκκένωση σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης.

Οι αεροπορικές εταιρείες συμβουλεύουν, επομένως, επίσης να μην επιβιβάζονται σε αεροσκάφος φορώντας σαγιονάρες, σανδάλια ή παπούτσια με τακούνια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης