Γερμανία: Τα μετρητά δεν είναι απαραίτητο να γίνονται δεκτά

Δημοφιλής μέθοδος πληρωμής στη Γερμανία: Τα μετρητά δεν είναι απαραίτητο να γίνονται δεκτά – οι πελάτες των σούπερ μάρκετ πρέπει να γνωρίζουν αυτόν τον κανόνα…

Αν δεν θέλετε να βρεθείτε προ δυσάρεστης έκπληξης στο ταμείο του σούπερ μάρκετ και δεν θέλετε να υπομείνετε τα ενοχλημένα βλέμματα των άλλων πελατών στην ουρά του ταμείου, θα πρέπει να γνωρίζετε αυτόν τον κανόνα για την πληρωμή των αγορών σας.

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2021 από τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών Klarna, οι Γερμανοί προτιμούσαν να πληρώνουν με μετρητά ακόμη και κατά το δεύτερο έτος της πανδημίας Corona, όταν η πληρωμή με χρεωστική κάρτα ενθαρρυνόταν ρητά στις περισσότερες ταμειακές μηχανές.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 49% των ερωτηθέντων προτίμησε να πληρώσει με μετρητά. Συγκριτικά, στη Σουηδία είναι μόλις το εννέα τοις εκατό των ερωτηθέντων.

Αλλά παρόλο που είναι το πιο προτιμώμενο μέσο πληρωμής στη Γερμανία, οι ταμίες επιτρέπεται να αρνηθούν την πληρωμή με μετρητά υπό ορισμένες συνθήκες.

Τα μετρητά μπορούν να απορριφθούν αν…

Όπως εξηγεί η πύλη καταναλωτών της Βάδης-Βυρτεμβέργης, οι ταμίες μπορούν να αρνηθούν την πληρωμή με μετρητά εάν οι πελάτες βγάλουν περισσότερα από 50 νομίσματα από το πορτοφόλι τους για να πληρώσουν.

Αυτό συμβαίνει επειδή το κατάστημα δεν είναι υποχρεωμένο να δέχεται περισσότερα από 50 κέρματα.

Εκτός από τον υψηλό παράγοντα χρόνου που συνεπάγεται η καταμέτρηση τόσων κερμάτων, ο κανόνας αυτός έχει και έναν άλλο λόγο

. Όσο περισσότερα νομίσματα πρέπει να μετρήσει ο ταμίας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα λανθασμένης καταμέτρησης.

Οι προκύπτουσες αποκλίσεις στην κατάσταση πρέπει στη συνέχεια να πληρωθούν από τον ταμία, γι’ αυτό και εναπόκειται στο προσωπικό να αποφασίσει αν θα δεχτεί περισσότερα από 50 κέρματα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης