Η Google σχεδιάζει μεγάλο κέντρο δεδομένων στη Γερμανία

Ο γίγαντας του διαδικτύου Google θέλει να κατασκευάσει ένα κέντρο δεδομένων στο Mittenwalde κοντά στο Βερολίνο. Οι τοπικοί πολιτικοί είναι ενθουσιασμένοι.

Η Google έχει βάλει στο στόχαστρό της μια εμπορική έκταση μόλις 20 χιλιόμετρα νότια του αεροδρομίου BER για την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων για την ευρύτερη περιοχή Βερολίνου-Βρανδεμβούργου.

Εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε αντίστοιχο δημοσίευμα της εφημερίδας Märkische Allgemeine την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κέντρο δεδομένων ενδέχεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Schenkendorf του Mittenwalde (περιοχή Dahme-Spreewald) μεταξύ των αυτοκινητόδρομων L30 και A13.

Δεν υπάρχει ακόμη σχέδιο ανάπτυξης

Ο εκπρόσωπος της Google, Ralf Bremer, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει την αγορά ενός οικοπέδου στο Mittenwalde και εξετάζει άλλες επιλογές στην περιοχή.

“Μέχρι την τελική εξαγορά απαιτούνται περαιτέρω βήματα. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε με τα σχέδιά μας στο Βερολίνο-Βρανδεμβούργο”.

Πρώτον, δεν υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη κανένα σχέδιο ανάπτυξης που να επιτρέπει την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων. Από την άλλη, δεν υπάρχει καμία σταθερή δέσμευση από τις τοπικές εταιρείες παροχής ενέργειας ότι θα είναι σε θέση να προμηθεύσουν τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση με επαρκή ηλεκτρική ενέργεια.

Ο υπουργός Οικονομίας του Βρανδεμβούργου, Jörg Steinbach (SPD), αναμένει θετική οικονομική ώθηση για την περιοχή. “Αυτά είναι καλά νέα πέρα από τα όρια της πόλης, το Βρανδεμβούργο και το Βερολίνο θα επωφεληθούν από αυτό”.

Ευνοϊκή γερμανική αγορά cloud

Η Google εργάζεται εδώ και χρόνια για να απαλλαγεί από την εξάρτησή της από τη διαφημιστική δραστηριότητα στο διαδίκτυο και να βρει νέες πηγές εσόδων. Ως εκ τούτου, ο Sundar Pichai, επικεφαλής του ομίλου Alphabet της Google, προσπαθεί, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει το τμήμα cloud ως σημαντικό πυλώνα εσόδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από ένα χρόνο εγκρίθηκαν μεγάλες επενδύσεις στη γερμανική τοποθεσία, προκειμένου να μην αφεθεί η κερδοφόρα γερμανική αγορά cloud στους ηγέτες της αγοράς Amazon AWS και Microsoft ή σε γερμανικούς παρόχους όπως η Ionos.

Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσιάστηκαν πριν από ένα χρόνο, οι επενδύσεις στη Γερμανία θα ανέλθουν σε περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2030.

Η Google χρησιμοποιεί τα χρήματα αυτά για να επεκτείνει την περιοχή cloud της Φρανκφούρτης με ένα νέο κέντρο δεδομένων στο Hanau. Από την άλλη πλευρά, στο Mittenwalde πρόκειται να δημιουργηθεί μια εντελώς νέα περιοχή “σύννεφων” Βερολίνου-Βρανδεμβούργου.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.