Καλώς ήρθες 2023: Η Βάδη-Βυρτεμβέργη γιορτάζει το νέο έτος

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη υποδέχτηκε το νέο έτος. Εκατομμύρια άνθρωποι γιόρτασαν την αλλαγή του χρόνου σε αμέτρητα πρωτοχρονιάτικα πάρτι και μπόρεσαν να ξεσαλώσουν – όπως ακριβώς και στο παρελθόν.

Μετά από δύο χρόνια υποχρεωτικής διακοπής της Corona, οι κροτίδες και οι ρουκέτες επιτράπηκαν και πάλι αυτή τη φορά – εκτός αν ίσχυαν τοπικές εξαιρέσεις, για παράδειγμα για την προστασία των παλαιών ξύλινων σπιτιών.

Εκτός από την πυροπροστασία και τους περιβαλλοντικούς λόγους, η πτυχή της ασφάλειας παίζει επίσης ρόλο: Πριν από την Corona, για παράδειγμα, οι πύραυλοι εκτοξεύονταν επανειλημμένα προς την κατεύθυνση ομάδων ανθρώπων ή εργαζομένων διάσωσης.

Εκτός από πολλούς ιδιωτικούς εορτασμούς, προγραμματίστηκε ένα μεγάλο πάρτι για έως και 20.000 άτομα στο κέντρο της Στουτγάρδης, στην πλατεία Schlossplatz.

Επειδή πάντα συμβαίνουν ατυχήματα όταν πυροδοτούνται πυροτεχνήματα, τα νοσοκομεία της χώρας περίμεναν επιπλέον ασθενείς.

Η πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης ξεκίνησε ειρηνικά το νέο έτος

Αυτή είναι η αρχική εκτίμηση του διοργανωτή του κεντρικού εορτασμού της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Schlossplatz της Στουτγάρδης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, τα πράγματα ήταν μάλλον ήσυχα και στο κέντρο της Στουτγάρδης το βράδυ της Κυριακής.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν υπήρξαν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Στουτγάρδης. “Εκπλαγήκαμε και εμείς οι ίδιοι. Προς μεγάλη μας χαρά, ήταν πολύ ήσυχα”.

Η αστυνομία ήταν επί ποδός με εκατοντάδες αστυνομικούς, οι οποίοι έλεγχαν κυρίως αν κάποιοι έφεραν πυροτεχνήματα στην απαγορευμένη ζώνη εντός του City Ring.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υποβλήθηκαν 14 μηνύσεις, κυρίως λόγω μη εγκεκριμένων πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των διοργανωτών, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το πάρτι στην πλατεία Schlossplatz της Στουτγάρδης, μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες.

Ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών αποφάσισε μάλλον αυθόρμητα να περάσει το νέο έτος στην πλατεία Schlossplatz. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη είχαν πωληθεί περίπου 5.000 εισιτήρια.

Ο εορτασμός στην περιφραγμένη Schlossplatz είχε σχεδιαστεί για 20.000 επισκέπτες.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.